Aquest dimarts, dia de Sant Jordi, la Policia Nacional espanyola ha iniciat una operació policial en diversos punts de Catalunya, i també de l'Estat, per desmuntar plantacions de marihuana i detenir a persones que estan relacionades amb una xarxa internacional de tràfic de drogues amb ramificacions en altres punts d'Europa, com Polònia. Tot i que ha arrencat a Catalunya, la investigació l'ha fet la Unidad de Droga y Crimen Organizado (UDYCO) de la Policia Nacional, una unitat central de la Comissaria General de la Policia Judicial espanyola, segons ha pogut saber ElCaso.cat, que ha avançat l'operació a Catalunya.

Cop contra el tràfic internacional de marihuana

Les entrades s'estan fent en diversos punts de la geografia catalana, a Cabra del Camp, al Camp de Tarragona, a la Font de la Pólvora, a Girona, i també en zones de l'àrea metropolitana de Barcelona i a l'Hospitalet de Llobregat, però també a Granada i Màlaga. A més de detenir a diverses persones relacionades amb aquesta organització criminal, en les entrades els investigadors de la Policia Nacional també han desmantellat diverses plantacions de marihuana. En l'explotació d'aquesta investigació hi participa la Centralne Biuro Śledcze Policji de la policia polonesa i també l'Europol.

GL1PlfpXUAAFZww
Agents de la policia polonesa, la policia espanyola i l'Europol / Cedida

La investigació, si bé segueix sota secret de sumari, ha servit per desmantellar una organització internacional que es dedicava al conreu de marihuana a Catalunya i després l'exportava a Europa. En la investigació de la UDYCO també s'ha volgut atacar el blanqueig de capitals fruit d'aquest negoci de la marihuana. L'operatiu s'ha iniciat a primera hora del matí i ha comptat amb la intervenció, a Catalunya, del Grupo de Operaciones Especiales (GOES) i també de la Unidad de Intervención Policial (UIP), que està assegurant les entrades en llocs calents com és la Font de la Pólvora, a Girona. S'espera que durant el matí la policia espanyola faciliti dades de balanç de l'operatiu, per saber el nombre de detinguts i també la droga intervinguda.