Cinc joves han estat detinguts a Amposta (Montsià) per robatoris amb violència i furts de telèfons mòbils. A més, dos d'ells van amenaçar-ne un altre amb una arma blanca per sostreure-li unes sabatilles esportives. L'onada delictiva va produir-se entre la nit i la matinada d'aquest dissabte, 28 de gener, i la matinada de diumenge, 29. Els Mossos d'Esquadra han arrestat els cinc individus, d'entre 21 i 23 anys, com a presumptes autors dels fets, la majoria ocorreguts a l'interior d'una discoteca de la localitat de les Terres de l'Ebre.

Robatori de mòbils a la discoteca: fugida en autobús

Els agents van ser informats, en un primer moment, que dos joves havien agredit un menor d'edat quan sortia de l'establiment d'oci nocturn i li havien sostret el mòbil. Van iniciar la cerca del dispositiu i dels presumptes lladres, que van ser localitzats i arrestats poc després. Els Mossos d'Esquadra van comprovar que portaven el telèfon furtat de la víctima a la qual van atacar i dos aparells més que havien robat a altres persones a l'interior de la discoteca. Aquest va ser el primer cas delictiu a Amposta aquest cap de setmana i, paral·lelament, la Policia Local de la ciutat va detenir també un altre jove que havia creat aldarulls a l'interior d'un autobús quan intentava marxar del municipi.

Al jove que van retenir pels aldarulls a l'autobús, després d'escorcollar-lo, van localitzar un altre telèfon mòbil que hauria estat sostret també a l'interior de la discoteca. Posteriorment, la Policia Local de Tortosa va intervenir set mòbils més a una jove que intentava vendre'ls en un bar de la ciutat i que també havien estat furtats a l'establiment de la capital del Montsià. Els Mossos d'Esquadra van concloure, després de les indagacions inicials, que els quatre arrestats formarien part d'un mateix grup delictiu.

Roba unes sabatilles esportives i l'enxampen després de posar-se-les

Finalment, aquest diumenge, les rodalies de l'estació d'autobusos d'Amposta van ser l'altre punt calent de robatoris d'aquest cap de setmana. Dos joves van amenaçar amb un arma blanca un altre noi i li van robar unes sabatilles esportives. Els Mossos d'Esquadra van aturar l'autobús al qual s'havien pujat per fugir i van veure que un dels lladres portava posades les sabates que acabava de sostreure. Amb aquestes evidències, tots dos van acabar detinguts. La investigació continua oberta i no es descarten nous arrestos, atès que podrien haver-hi altres possibles víctimes. Els cinc implicats van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Amposta i el magistrat corresponent va decretar la seva llibertat amb càrrecs.