Surt a la venda una moneda d'edició limitada molt llaminera pels col·leccionistes. Les persones que se’n trobin una, estan davant d'un homenatge exclusiu per la celebració de l'any Xacobeo.

Moneda d'edició limitada molt buscada pels col·leccionistes

S'han començat a vendre l'últim trimestre d'aquest 2021 i es poden adquirir per 30 euros. Es tracta d'una moneda molt valuosa pels col·leccionistes de monedes i s'hauran d'afanyar a comprar-les abans que sigui massa tard i s'acabin, ja que són una edició limitada: quan s'acabin els 1.000.000 que han llençat, ja no se'n fabricaran més.

L'any Xacobeo se celebra quan el 25 de juliol cau en diumenge

Però que és exactament l'any Xacobeo? Es tracta d'una celebració que té lloc, normalment, cada cinc o sis anys. No obstant això, a vegades se celebra en intervals d'11 anys i, aquest 2021, és l'any de celebració. Es tracta d'una commemoració a l'apòstol de Santiago que només se celebra quan el 25 de juliol cau en diumenge, com en el cas d'aquest any. Així doncs, tots els peregrins que visitin la tomba d'aquest apòstol a la catedral gallega, segons la tradició, seran perdonats de tots els seus pecats.

Disseny de la moneda de 30 euros exclusiva

Per aquest mateix motiu, commemoren l'any a través d'aquesta moneda amb un disseny exclusiu. A l'anvers apareixen les figures del rei Felipe i la reina Letizia i, a la part inferior, en majúscules posa Espanya 2021, separant el nom del país i l'any per una flor de llis. A més, els voltants estan decorats amb perles.

Moneda 30 euros

La moneda de 30 euros és d'edició limitada i està molt sol·licitada pels col·leccionistes: commemora l'any Xacobeo 

Any Xacobeo i apòstol de Santiago

En el revers hi ha una imatge del camí de Santiago amb un peregrí caminant i, a més, també apareix una imatge de la Catedral de Santiago de Compostel·la i, just a sobre, apareix el valor de la moneda: 30 euros, amb la marca Ceca. A l'esquerra també es pot apreciar la llegenda Xacobeo 21-22 amb un bastó de peregrí.

On es pot comprar la moneda de 30 euros?

Tots els col·leccionistes de monedes es fan la mateixa pregunta: on es pot aconseguir aquest model exclusiu? Doncs es pot comprar de diverses maneres. D'una banda, a través del Banc d'Espanya, a través de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre-Rea Casa de la Moneda. També a través de diferents organismes, tant públics com privats a condició que es demanin amb anterioritat.

L'any passat la moneda de 30 euros era per commemorar els treballadors essencials de la covid

L'any passat, també van posar a la venda una moneda de 30 euros d'un model exclusiu per lluitar contra la covid. Igual que la moneda d'aquest any, en van llençar un milió i, a la part de l'anvers, apareixen els rostres dels reis d'Espanya. Es tracta d'un model que pesa 18 grams, fa 33 mil·límetres de diàmetre i, a diferència de les monedes habituals, està feta de plata, concretament de 925 mil·lèsimes.  Segons explica la Real Casa de la Moneda, comprant aquesta edició es contribueix a la lluita contra la covid-19.