La Guàrdia Civil ha detingut a Fuerteventura tres homes dedicats a ocupar habitatges, per després cedir-los per diners a persones en situació vulnerable, en agredir i robar a un menor i a un home, arribant a llançar l'adult per la finestra des del tercer pis de l'immoble en el qual es trobaven.

Ocupar i cedir els habitatges

La víctima, major d'edat, va ser llançat per la finestra durant el robatori amb violència.

Segons informa la Guàrdia Civil, l'Equip de Policia Judicial de Gran Tarajal, en col·laboració amb l'Equip de Policia Judicial de Puerto del Rosario, van realitzar la investigació per aclarir els fets i detenir els autors.

Així, es va realitzar una entrada i registre a l'immoble en el qual es van produir els fets, on es van poder obtenir indicis necessaris per relacionar les víctimes i els autors.

Guàrdia Civil / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

Per la seva part, els agents també van aclarir que els presumptes autors dels fets es dedicaven a ocupar il·legalment habitatges per després cedir-les per diners a persones en situació vulnerable.

Finalment, la Guàrdia Civil va ressaltar que els fets havien generat gran alarma social, la qual cosa creava sensació d'inseguretat entre els veïns de la zona.

Atrapada a Kènia per una denúncia "falsa" d'abús infantil

Marta Oreja, una jove de Tudela, no pot sortir de Kènia. Marta va fundar la seva pròpia ONG fa tres anys i va traslladar-se a ajudar els nens d'un poblet. Les autoritats del país africà li han retingut el passaport per l'acusació d'abús i explotació infantil i no pot tornar. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, un familiar de Marta ha afirmat que les acusacions són totalment falses i que es tracta d'una revenja després que la jove destapés la corruptela d'un treballador de l'organització.

ONG de Marta / @supporting.healthcare.in.kenia

ONG de Marta / @supporting.healthcare.in.kenia

Marta va contractar professors, i segons les declaracions del familiar de l'acusada, un dels docents va robar diners de l'ONG. Marta els va acomiadar i denunciar, taxativa. I en resposta va rebre una denúncia per abús i explotació infantil, un fet que ella i els seus coneguts asseguren és totalment falsa.

"Compte amb mi, no sigui que t'escolaritzi, et porti al metge quan emmalalteixis i et serveixi l'esmorzar i el dinar diàriament. Quines ganes tinc que arribi el judici! Quan vaig rebre l'ordre judicial vaig plorar molt. Però avui...? Já! Més ferotge que mai. Quines ganes tinc de lluitar cara a cara amb aquest exèrcit d'hanky pankies assedegats de diners!!!!!! Que poc en saben de que tot Kombani està amb mi. Perquè jo mai abandono el meu equip", va escriure Marta.