Un home de 89 anys mor mentre nedava a la piscina municipal d'Olius, a la comarca lleidatana del Solsonès.

Ofegament mortal en una piscina municipal del Solsonès

Poc abans de dos quarts de dues del migdia, el telèfon d'emergències ha rebut un avís d'ofegament.

Els socorristes de la piscina municipal d'Olius, al Solsonès, han tret de l'aigua un home que es trobava inconscient i han iniciat les maniobres de reanimació fins a l’arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM.

S'han activat dues unitats del servei mèdic, que s'han traslladat al lloc dels fets. Han rellevat els socorristes en les tasques de reanimació que, finalment, han resultat infructuoses.

Mor un avi de 89 anys a Olius mentre nedava

Només han pogut certificar la mort d'aquest home de 89 anys i nacionalitat espanyola, de qui encara no ha transcendit la identitat. Fins al lloc també han anat dues dotacions dels Mossos d’Esquadra.

Piscina municipal Solsona / Pere Guiu

Piscina municipal d'Olius, on ha mort l'home / Pere Guiu

Des del cos de Protecció Civil de la Generalitat, insisteixen en la importància d’extremar les precaucions en el bany.

Recomanen no sobrevalorar les nostres aptituds per nedar, no entrar a l’aigua bruscament, sinó de manera gradual, sobretot si l’aigua està freda i ens hem exposat al sol molt temps o hem fet un esforç físic intens.

Recomanacions per prevenir accidents a la piscina

També demanen evitar banyar-nos si ens trobem malament o estem cansats.

A més, si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

Piscina municipal Solsona  Google Maps

Cal prevenir aquests incidents amb les recomanacions de socorristes i Protecció Civil / Pere Guiu

En un estiu marcat per les nombroses incidències i ofegaments a platges, piscines i embassaments naturals, una estranya troballa va tenir lloc aquest dimarts al Masnou.

Troben el cadàver d'una noia a la platja del Masnou

Pocs minuts abans de les dotze del migdia, un home va trucar a la Guàrdia Civil després de trobar un cadàver surant al mar, just davant la costa d'aquesta localitat del Maresme.

Llanxa Guàrdia Civil

Llanxa Guàrdia Civil trasllada el cadàver d'una noia trobat a la platja del Masnou / Arxiu

Una embarcació de la Guàrdia Civil es va desplaçar fins a la zona marcada per Salvament Marítim i, amb la col·laboració d'un vaixell de Creu Roja, van traslladar el cos sense vida al port del Masnou.

Segons les informacions facilitades per la Guàrdia Civil, es tractava del cadàver d'una noia jove que anava amb banyador.

La Policia Judicial del cos armat es va fer càrrec de les investigacions per poder identificar a la víctima i poder esclarir els motius de la mort de la jove.