El futbol i els robatoris estan cada vegada més relacionats entre ells. Normalment, són els futbolistes qui veuen com els lladres entren a les seves cases per arreplegar tot allò de valor que trobin, moltes vegades aprofitant que estan jugant algun partit. A Sabadell, en canvi, la víctima no és cap futbolista, sinó el club de futbol. I l'escenari on entren a robar no és cap domicili particular, sinó el camp de futbol.

Aquesta passada matinada de dimecres, la Policia Municipal de Sabadell va detenir dos joves quan intentaven robar a l'estadi de la Nova Creu Alta de la cocapital del Vallès Occidental. Les detencions es van poder fer gràcies a l'avís d'un ciutadà que va veure com els dos delinqüents accedien per la força a l'interior de les instal·lacions esportives ubicades a la plaça d'Olímpia.

Sis robatoris en les últimes setmanes

L'intent de robatori a l'estadi d'aquest dimecres a la matinada no és un cas aïllat. De fet, segons apunten des del Centre d'Esports Sabadell, en les darreres tres setmanes s'ha detectat un repunt d'assalts nocturns a les instal·lacions esportives. Concretament, des del passat 6 d'octubre, en només 20 dies de diferència, els lladres han arribat a entrar a la Nova Creu Alta en fins a sis ocasions per intentar robar. Els assaltants s'han endut material dels bars situats a les zones dels gols nord i sud, com ara cafeteres i mobiliari.

En cap dels assalts han pogut accedir a zones on hi ha sistemes d'alarma instal·lats, com són la tribuna, les cabines de retransmissió, els vestidors o les oficines. Això ha evitat que es poguessin endur material de molt més valor, tant econòmic com simbòlic, com ara documents, equipacions o trofeus. Davant aquesta situació, s'ha decidit augmentar la vigilància als voltants de l'estadi de la Nova Creu Alta, amb l'objectiu d'incrementar la seguretat als accessos, especialment en horari nocturn. A hores d'ara, però, es desconeix si els autors de tots els assalts són les dues persones detingudes.