El xef Sergi Arola, reconegut amb dues estrelles Michelin i pels seus problemes econòmics en el passat, torna al punt de mira d'Hisenda aquest any, segons la llista del ministeri públic que ha estat publicat avui.

Sergi Arola torna al punt de mira d'Hisenda

Entre els nous morosos que han entrat a la llista de l'Agència Tributària es troben personatges com l'exfutbolista Eto'o, el tertulià Kiko Matamoros o l'empresa Twitter, juntament amb cuiner català, que torna a afrontar dificultats de solvència en el pagament dels seus impostos.

Segons la llista, a què ha tingut accés elDiario.es, Arola acumula un deute amb Hisenda que ja supera els 985.000 euros, apropant-lo al milió d'euros a deure una de les institucions espanyoles més temudes.

Els deutes el persegueixen

Si bé semblava que el xef estava aixecant el cap després de la seva anterior ensopegada de deutes, els diners l'han tornat a agafar desprevingut i l'han tornat a sumir al pou.

La primera vegada que es va veure contra les cordes va ser el juny de 2013, quan el seu prestigi Michelin s'enfonsava rere el tancament del celler del seu restaurant Gastro, a Madrid. Va ser especialment sonat, ja que els funcionaris van entrar enmig d'un servei de migdia, amb el local ple de clients, deixant el xef devastat.

Sergi Arola / Flickr

Sergi Arola / Flickr

Poc després es va revelar el motiu del tancament: Sergi Arola no havia pagat una sèrie de deutes, que ascendien a gairebé 200.000 euros, als organismes públics. El xef, un dels més mediàtics del país, va reaccionar sentenciant que la decisió era "arbitrària". "Així em paguen els anys que he estat representat i donant prestigi a Espanya", deia.

El tancament del seu restaurant i el seu ressorgiment

Tanmateix, això només va ser la punta de l'iceberg i a l'Agència Tributària se li van sumar bancs i proveïdors, amb els quals va acumular un deute total de més de set milions d'euros, tal com relatava el mitjà La Razón, que el va entrevistar en plena pandèmia.

Però rere tot aquest cúmul de males notícies es va mudar a Xile per amor, on es va casar amb Francisca Laree i va començar a treballar en programes de televisió com MasterChef Xile i El Discípulo del Chef.

Sergi Arola i la seva dona / Instagram

Sergi Arola i la seva dona / Instagram

A més, va poder obrir dos restaurants a Madrid, un a la Corunya, un altre a Eivissa i l'últim a Xile, que ha inaugurat recentment.

Malgrat els seus grans avanços, els deutes tornen a perseguir-lo i Hisenda el torna a posar en el punt de mira i en la seva llista negra de morosos més preuats i cars.