Sergi Arola és un dels xefs més valorats del món. El català explica amb dues estrelles Michelin i una llarga carrera a la televisió com a jurat o col·laborador en diversos programes de la televisió catalana, espanyola i xilena.
Trabaó como jurado en Esta Cocina es un Inferno de Telecinco y en El Club de TV3. Después fue como invitado a varios programas diferentes de Mediaset. Actualmente tiene dos restaurantes en Madrid, uno en La Coruña, otro en Ibiza y recientemente ha abierto uno nuevo en Chile.
Després de la seva participació en la tercera temporada de MasterChef Xile ha guanyat molta popularitat al país sud-americà. Actualment, continua treballant a la televisió del territori andí sent el 'líder' d'El Discípulo del Chef.
Va tenir diversos problemes econòmics pels seus plets amb Hisenda, però sembla que a poc a poc la vida d'Arola va a millor. De fet, ha inaugurat recentment un restaurant a Xile que barreja la gastronomia espanyola amb la francesa. La idea ha sorgit després de treballar amb el seu amic Yann Yvin.
El nou restaurant d'Arola
La idea de muntar un nou negoci juntament amb Yann Yvin va sorgir als platós de televisió. Ambdós xefs són amics i han compartit moltes hores de pantalla en el programa El Discípulo del Chef. Existeix bona sintonia entre ells i sembla que el restaurant comença amb bon peu.
El local d'ambdós xefs està situat en on era el Casino de Monticello anteriorment. En una entrevista amb el mitjà xilè The Clinic, Arola ha comentat com treballa en ell i quin tipus de menjar servirà.
Arola deixa clar que serà cuina fusió i no dubtarà a afegir un component sud-americà als seus plats: "Yann és un xef magnífic, jo admiro la cuina francesa. Jo posaré la nota espanyola. I utilitzarem matèria primera xilena", ha comentat.
També ha dit que serà exigent, ja que a la televisió xilena se li ha pogut veure sent molt intens amb les crítiques dels plats dels concursants: "Per a mi tot és la realitat. Jo per tot arreu vull que es cuini bé", ha dit Arola.
La seva nova vida a Xile
Arola també ha parlat sobre el motiu pel qual s'ha quedat a viure la major part del temps a Xile. Es considera un "enamorat" del país sud-americà: "És un país singular, té paisatges rics i m'encanta la seva gent".
També va mostrar la seva admiració per gran part de la població de Santiago de Xile, el xef considera que els habitants de la capital són gent molt treballadora i ho valora positivament. Va comentar que la seva intenció és quedar-se a Xile "per sempre". S'ha casat fa més d'un any amb Francisca Laree, una infermera xilena.
Finalment dedica unes boniques paraules al seu mestre Ferran Adrià: "Nosaltres canviem el món. En gastronomia, vam fer una revolució".