Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió homòfoba a un jove de Girona. Els fets van passar la matinada de dissabte 19 a diumenge 20. La víctima tornava cap a casa pels volts de dos quarts de sis del matí i duia posada una mascareta amb l'arc de Sant Martí. Inicialment, pretenia agafar un taxi a l'avinguda Ramon Folch, però no en va trobar de disponible i va decidir tornar cap al barri de Sant Narcís caminant.

Quan passava pel Parc Central, dos homes d'entre 30 i 40 anys li van demanar tabac. El jove els va dir que no fumava i va seguir caminant. De cop, un dels agressors li va donar una empenta i acte seguit li van clavar un cop de puny a l'ull.

La pallissa va continuar amb puntades de peu constants i insults com 'Maricón de mierda', 'No hauries d'haver nascut' i ' Et violarem'. Al cap d'uns minuts, un membre de seguretat privada de l'estació de trens va sortir a donar suport al jove per tal de protegir-lo. En aquell moment els dos agressors van aturar-se i al veure que arribaven més membres de seguretat van fugir corrent de la zona en direcció l'estació de l'AVE.

En declaracions a l'ACN, la víctima Tato Leal, explica que el van sorprendre i que va passar "molta por". "De seguida em va venir al cap el cas d'en Samuel de Galícia i altres moments. La veritat és que em vaig espantar molt", remarca. Leal diu que "en cap cas" hi va haver cap motiu i que els insults van començar "gratuïtament". "Només per portar una mascareta amb l'arc de Sant Martí, em va caure un 'maricon de mierda' per la cara", lamenta.

 

Per això demana que no es tolerin aquests actes perquè "no potser que per ser diferents o pensar diferent passin aquestes coses". "Això no pot tornar a passar, s'ha d'acabar. No és una baralla, és linxar-te per fer mal, per fer odi", assenyala.

Acte de suport

Arran de l'agressió s'ha organitzat un acte de suport a en Tato aquest diumenge a la plaça del Vi de Girona, en el que hi han assistit una cinquantena de persones de diverses entitats i partits polítics. Al final s'ha llegit un manifest de condemna a les agressions contra el col·lectiu LGTBI.

El membre de la plataforma del col·lectiu a Girona Pau Gálvez ha advertit que "hi ha un degoteig d'aquest tipus d'agressions a la demarcació" i ha lamentat que "no és prou visible". "La d'avui és molt greu, però en molts pobles ens insulten i això els empara a seguir-ho fent si no es denuncia", ha conclòs.

Detencions a l'Hospitalet de Llobregat per una agressió homòfoba

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dimarts 15 de març a tres dels cinc presumptes autors d’una agressió homòfoba a l’Hospitalet de Llobregat. Els detinguts són un home i dues dones, una d’elles menor d’edat, que el dimecres 9 de març, poc abans de les nou del vespre, haurien agredit una jove transsexual.

A l’agressió van participar un total de cinc persones i els Mossos d’Esquadra no descarten que hi hagi noves detencions. La investigació continua oberta. Dels detinguts fins ara, els dos majors d’edat van  passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La menor d’edat va passar a disposició de la Fiscalia de Menors.