Els furts a les àrees de serveis de l'AP-7 a Catalunya són recurrents, però moltes vegades la violència o el nerviosisme dels delinqüents provoca escenes més que dramàtiques o curioses. Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes, d'entre 27 i 41 anys, per robar aquest dissabte 8 d'abril en una benzinera de l'autopista a l'altura Riudellots de la Selva. Una patrulla amb un vehicle no logotipat va observar un turisme que ja havia estat investigat per aquest tipus de delictes aturat amb tres individus a l'interior. Estaven esperant el moment perfecte per donar el cop.

Els agents van continuar observant els moviments dels ocupants del cotxe i van veure com dos d'ells sortien del vehicle. Un esperava dins per si havien de fugir a tota velocitat. I sembla que així va ser. Els dos homes que havien sortit fora del turisme va acostar-se a una família que descansava a l'àrea de servei del Gironès (a tocar de l'aeroport de Girona-Costa Brava), els van envoltar i van sostreure la bossa de mà que havia deixat a terra una de les dones. Una vegada comès el furt, van tornar corrent cap al cotxe, van pujar-hi i van intentar escapolir-se. Però no van tenir en compte que hi havia una patrulla sense logotips a la zona.

Fugida fallida i intenta creuar a peu l'AP-7

En qualsevol cas, el conductor va accelerar sense veure els agents, a gran velocitat, la qual cosa va provocar que les persones que hi havia per la zona haguessin de saltar per evitar ser atropellats. Els Mossos d'Esquadra, amb el seu vehicle no logotipat, van aconseguir barrar el pas al cotxe dels lladres i va retenir dos dels tres ocupants. Aquest darrer va intentar continuar amb la fugida, saltant l'autopista a peu. Però de poc li va servir, tot i que va posar en perill la seva vida i la dels usuaris que circulaven per aquesta via ràpida. Els agents el van arrestar poc després.

Un cop els tres lladres van ser detinguts, la família va poder recuperar la bossa de mà amb tots els seus objectes a l'interior. La patrulla de la policia catalana, després dels fets, va saber que una estona abans, els mateixos individus havien intentat robar els ocupants d'un altre turisme mentre circulaven per l'AP-7. Els tres homes van quedar arrestats per un delicte de furt i un d'ells per conducció temerària. Tenen nombrosos antecedents i van passar a disposició judicial. El magistrat corresponent els va deixar en llibertat amb càrrecs.