Almenys una dona va morir aquest dissabte i unes altres cinc persones van resultar ferides en un tiroteig en un club nocturn a Dallas (Texas, EUA).

Tiroteig mortal a Texas

Els agents van respondre a una trucada d'emergència sobre les 01.30 hora local (06.30 hora GMT) en un club nocturn de Boulevard Technology. Quan van arribar els agents es van trobar que sis persones havien rebut trets, relata Efe. 

La policia va establir que hi va haver un aldarull entre dos grups de persones dins del local. Durant la discussió, un home va disparar amb una arma de foc.

Cotxe policia - Pixabay

Cotxe policia / Pixabay

Les sis víctimes van ser traslladades a hospitals de la zona, on una d'elles, una dona, va morir. L'estat dels cinc ferits va d'estable en alguns casos a greu en d'altres, explica la policia.

Les autoritats busquen ara l'atacant, que va fugir del lloc del succés.

Nou tiroteig als Estats Units

Aquest dimarts almenys vuit persones van perdre la vida, entre elles sis dones, en un tiroteig contra tres salons de massatges asiàtics a Atlanta (Geòrgia, EUA).

Les primeres notícies van vincular ràpidament aquest atac amb l'onada de delictes d'odi contra les persones d'origen asiàtic, però l'autor del tiroteig va admetre després a les autoritats que va disparar contra aquests establiments perquè els "culpava" de mantenir activa la seva addicció al sexe i volia "eliminar la temptació".

Robert Aaron Long / RRSS

Robert Aaron Long / RRSS

El president nord-americà, Joe Biden, no va voler pronunciar-se sobre una possible motivació del sospitós, però va assegurar que l'atac ha avivat la por entre els nord-americans d'origen asiàtic, que han estat el blanc d'una  onada d'insults i atacs racistes des que va començar la pandèmia del coronavirus.

L'esdeveniment també va portar a l'expresident Barack Obama (2009-2017) a demanar que es reactivi al país el debat sobre el control d'armes per contenir l'auge dels tirotejos massius, que ja sumen almenys 70 aquest any i que van augmentar el 50 % el 2020, segons l'organització Arxiu Sobre la Violència Armada.