Vuit morts i uns deu ferits en un nou tiroteig en menys de 48 hores a Sèrbia. Els trets van sentir-se entre aquest dijous a la nit i la matinada de divendres a prop de la ciutat de Mladenovac, a uns 60 quilòmetres de Belgrad, la capital del país. Segons ha informat la televisió pública sèrbia RTS, l'atacant conduïa un cotxe al qual viatjava en solitari, va baixar en un moment donat i va començar a disparar indiscriminadament amb una arma automàtica. Uns 600 policies d'unitats especials s'han desplegat a la zona i han cercat l'agressor, U.B., un home de 21 anys, que ha estat detingut aquest matí als voltants de Kragujevac.

Els trets van acabar amb la vida de vuit persones i, almenys, van deixar deu ferits, segons les dades oficials en aquests moments. Totes les persones amb impactes de bala van ser ateses a diversos hospitals de Smederevo i Belgrad. Dos d'ells, de 21 i 23 anys, han estat intervinguts quirúrgicament i la seva vida està en perill. Aquest mortal tiroteig commociona Sèrbia només dos dies després que un jove de 13 anys obrís foc en una escola de la capital del país i matés nou persones i ferís set més. Entre els ciutadans que han perdut la vida hi ha un policia, que estava fora de servei en aquell moment, així com la seva germana. Cal recordar que, a Catalunya, en menys de dos dies també s'han produït dos tirotejos, un d'ells amb morts.

Tirotejos poc habituals a Sèrbia

El presumpte autor dels fets, segons expliquen diversos mitjans del país dels Balcans, és fill d'un militar i té 21 anys. El tiroteig va ocórrer en el llogaret de Dubona, prop de Mladenovac. En tres pobles dels voltants de Mladenovac, a uns 50 quilòmetres de Belgrad, la policia ha bloquejat la zona i ha registrat casa per casa a la recerca de l'atacant. Centenars d'unitats especials de policia i helicòpters, així com ambulàncies, han tancat l'àrea i han aconseguit arrestar només unes hores més tard el tirador. El ministre de l'Interior de Sèrbia, Brastislav Gasic, ha qualificat el crim d'"acte terrorista". 

Tot i el que pugui semblar, els tirotejos a Sèrbia són molt poc habituals, menys inclús que als països de l'Europa Occidental. De fet, l'últim atac massiu d'aquestes característiques, abans del de l'escola de fa dos dies i el d'aquest divendres al carrer, va ser l'any 2013 quan un veterà va matar tretze persones en un poble del centre de l'estat balcànic. Els últims esdeveniments, però, han fet reaccionar el govern serbi que ha suspès l'emissió de llicències d'armes durant dos anys.