La confusió s'apodera d'una perillosa cruïlla de la Sagrera, a Barcelona. L'encreuament al carrer del Pont del Treball Digne ha incorporat una nova senyalística per tal d'evitar accidents, atès que és un dels punts negres de la ciutat, i molts dels ciclistes i els conductors de patinets han quedat una mica sorpresos. De fet, s'indica que durant aquell tram per on passen vianants, bicicletes i vehicles, els segons haurien de baixar, obligatòriament, de la bicicleta i fer aquell tros a peu.

Què significa el nou senyal?

Però molts ciclistes han trobat la mesura una mica estranya i fins i tot hi ha d'altres que no acaben d'entendre el senyal, per ser poc habitual als carrers i carreteres de Catalunya i més encara a Barcelona. Segons han explicat diversos testimonis a betevé, hi ha una gran majoria de persones que no s'havia adonat del canvi de normativa a aquell tram i diuen que "és una mica absurd". Tanmateix, aquesta nova senyalització al Pont del Treball Digne de la Sagrera està dirigida tant a ciclistes com a conductors de patinets per deixar lliure la vorera pels vianants.

Aquest senyal és, a més, un dels que ha incorporat el catàleg de senyalització vial per part de la Direcció General de Trànsit (DGT) i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol. En el cas barceloní, a més, s'especifica que conclou el carril bici, per la qual cosa ja no podrien circular muntats als patinets o bicicletes i haurien de continuar a peu amb el vehicle al costat. Sigui per desconeixement, per no veure el senyal o per no voler deixar de pedalar, sembla que ara per ara el compliment és força reduït. L'objectiu d'aquesta nova prohibició al tram feta per l'Ajuntament de Barcelona és evitar atropellaments de vianants, especialment de ciclistes i conductors de patinets, pel reduït espai que hi ha per transitar.