El jutjat de primera instància número 2 de Sabadell ha acordat demanar a la Policia Nacional que busqui possibles rastres biològics als anònims que Helena Jubany va rebre poc abans de ser assassinada l'any 2001. A més, també ha demanat a l’Institut de Ciències Forenses de la Universitat de Santiago de Compostela que faci servir "metodologies i tècniques més avançades" de les que s'han fet servir fins ara per comparar les mostres dels jerseis de la víctima amb l'ADN dels dos investigats, Santi Laiglesia i Xavi Jiménez, per tal d'aconseguir uns resultats més amplis i afinats.
Aquestes dues peticions, publicades en una nova interlocutòria, arriben després que aquesta setmana l'acusació particular exercida per la família Jubany hagi presentat al·legacions i hagi demanat noves proves. Per argumentar-ho, els familiars han aportat l'informe d'una catedràtica de la UB experta en genètica que assegura que no es pot descartar encara a cap dels dos investigats, fet que ha comportat que el magistrat que porta el cas hagi decidit acceptar dur a terme les noves proves. Entre aquesta hi ha la de trobar restes biològiques als anònims que va rebre poc abans de morir i que permetrien "determinar la presència de material genètic de terceres persones en un dels elements vinculats al crim".
Sense rastre de material genètic femení
En la interlocutòria publicada aquest dijous pel jutjat de primera instància número 2 de Sabadell, també es dona resposta a les peticions que havia fet el passat 4 de juliol, dia en què també va descartar que els Mossos poguessin investigar el crim. Entre les peticions que va fer en aquella ocasió, es va demanar a la Policia Nacional i a l'Institut de Toxicologia i Ciències Forenses si en el total del material genètic present a la causa hi havia la presència de restes biològiques femenines que no fossin de l'Helena Jubany i que es poguessin comparar. No obstant això, les dues institucions han respost que no existeix cap altre perfil genètic que es pugui correspondre al d'una dona.