Nou gir en la investigació del cas de l'assassinat de l'Helena Jubany i Lorente. El jutjat de primera instància 2 de Sabadell ha ordenat, en una interlocutòria dictada avui, reobrir la causa pel crim de la bibliotecària que va ser assassinada el 2001. El magistrat ha ordenat practicar una nova diligència policial consistent en l'anàlisi del disc dur de l'ordinador de l'Helena Jubany.

Reobert de nou el cas de l'assassinat d'Helena Jubany

El magistrat Juan Díaz Villar ho ha ordenat a la Policia Nacional, que és el cos que van investigar, en un primer moment, fins que es va arxivar, el cas del crim de Sabadell.

La defensa havia demanat que fossin els Mossos d'Esquadra els que investiguessin el cas, però el jutge no ha acceptat el canvi d'investigadors. El cas es va reobrir i el jutge va ordenar noves declaracions però en van tornar a ordenar l'arxiu al cap de pocs mesos. Aquesta nova reobertura torna a donar aire a la família que reclama justícia i saber qui va assassinar la noia de Mataró.

L'assassinat d'Helena Jubany

La jove bibliotecària de Mataró, resident a Sabadell quan la van matar, va ser assassinada el 2 de desembre de l'any 2001, després de dos dies desapareguda. El seu cos va ser llençat des d'un terrat, completament nu i ple de cremades, però el cas es va tancar en fals l'any 2005 en no poder-se assenyalar cap culpable.

Santi Laiglesia / Cedida

Santi Laiglesia, l'home que va ser sospitós del crim d'Helena Jubany

La investigació del moment es va centrar en tres persones, Montse Careta i la seva parella Santiago Laiglesia, així com Ana Echaguivel. Les dues dones van ser acusades formalment, però Careta es va acabar suïcidant a la presó abans de ser jutjada, mentre que els càrrecs sobre Echaguivel es van acabar retirant.

Santiago Laiglesa, que tot i ser detingut mai va estar imputat per aquests fets, era el principal objectiu de la família de la víctima, que el passat mes de juliol va aconseguir que es reobrís el cas en aportar noves proves que apuntarien a la seva implicació directa en el crim d'Helena Jubany.