Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes i una dona per la seva implicació en la mort violenta d’un home i l’agressió a un altre que va resultar ferit de gravetat el passat 2 d’abril al districte de Sants- Montjuïc, a Barcelona; concretament, a la plaça del Nou, a la Zona Franca. Els quatre arrestats passaran les properes hores a disposició judicial.

Els quatre detinguts formen part d'un grupuscle violent juvenil vinculat als Casuals, els més violents dels Boixos Nois. Es tracta de tres homes, de 28, 26 i 25 anys, i una dona, de 25 anys, parella d'un dels primers, tal com ha pogut saber ElCaso.cat. Segons els Mossos d'Esquadra, les detencions es van fer a Barcelona i a Vilanova i la Geltrú aquest dimarts i està previst que passin a disposició del jutge que ha portat el cas en les hores vinents. De moment, segons la policia catalana, el cas es troba sota secret de sumari.

Relacionen el crim amb els Boixos Nois 

Els investigadors van tenir coneixement dels fets a través d’una trucada al Servei d’Emergències 112 on s’informava de l'existència de dos homes ferits per arma blanca a la plaça del Nou al districte de Sants-Montjuïc, a Barcelona. Una de les víctimes va resultar morta i l’altre amb ferides de gravetat. 

Arran de les investigacions que van fer els agents del grup d’Homicidis de la ciutat de Barcelona, es va poder tancar el cercle sobre aquest grupuscle d’extrema dreta vinculat al FC Barcelona. Es tracta de la facció més jove, els que reben el nom de ‘Cachorros’, dels Casuals, que és el grup més violent entre els ultres del FC Barcelona. 

'Cachorros', Casuals i Boixos, sindicat del crim

S’havien convertit, segons les investigacions dels Mossos, que van desmantellar l’organització fa pocs mesos amb el cas Hydra, en un sindicat del crim que, més enllà dels delictes de violència en l’esport, també s’havien fet forts en el tràfic de drogues i altres tipologies delictives. Els quatre detinguts estan acusats d’haver participat en l’agressió mortal de l’home, un traficant de drogues, el mes d’abril. Són habituals els enfrontaments amb altres grups criminals relacionats amb els delictes de salut pública.

En el currículum negre d’aquests grups violents, que han anat ressorgint els darrers anys, hi ha també altres crims, com l’assassinat d’un home en un prostíbul de Gràcia i, presumptament, també la participació en l’execució d’un narcotraficant a Badia del Vallès, l’any passat.