La Becca és una jove del Regne Unit que va anar al metge amb mal d'esquena i va sortir amb el pitjor pronòstic possible: li van diagnosticar un càncer de pulmó terminal i li quedaven dues setmanes de vida.

La Becca Smith, de Chester, feia mesos que tenia mal d'esquena

Tot va començar el març del 2020 a Chester, una ciutat del Regne Unit. La protagonista d'aquesta notícia és la Becca Smith, una jove de 29 anys que feia mesos que estava tenint un dolor d'espatlla molt intens.

Els dies anaven passant i la Becca no millorava, fins que va arribar un moment que va perdre la vista i, per aquest mateix motiu, va ser ingressada a l'hospital. Ella estava convençuda que tots aquests problemes de salut eren fruit d'un desplaçament de disc a la lumbar.

"El càncer s'ha estès per tot el cos i no hi ha res que puguem fer. Et queden dues setmanes de vida"

No obstant això, la vida de Becca Smith va fer un gir de 180 graus quan el metge li va dir quin era el pronòstic: tenia càncer de pulmó i li donaven, com a màxim, dues setmanes de vida. "El càncer s'ha estès per tot el cos i no hi ha res que puguem fer. Et queden dues setmanes de vida", li van dir els metges a la Becca.

Al principi, la Becca no s'ho podia creure, ja que és una persona esportista, jove i no fumadora: res apuntava que podia patir un càncer terminal. Després d'aquesta tràgica notícia, va estar molts dies a l'hospital amb tota mena de medicació. A tot això cal sumar-li que va començar el confinament pel coronavirus i tot es va complicar més. Així i tot, va poder estar al costat dels seus amics i familiars, que li van donar suport en tot moment.

Tot i les terribles circumstàncies, la Becca mai es va donar per vençuda i va seguir lluitant i, contra tot pronòstic, passades aquestes dues setmanes, va aconseguir sobreviure. Actualment, s'està prenent Alectinib, que és un medicament contra el càncer de pulmó i que la manté amb vida. Tot i que el càncer que té és incurable, gràcies a aquest fàrmac aconsegueix estar estable i fer vida normal.

Becca Smith / Instagram be_x_fit

Becca Smith va anar al metge perquè tenia mal d'esquena i li van diagnosticar càncer de pulmó: li donaven, com a màxim, dues setmanes de vida / Instagram be_x_fit

"Qualsevol persona amb pulmons, pot contraure un càncer de pulmó"

La Becca Smith té el càncer de pulmó ALK+, que és un tipus de càncer de pulmó poc freqüent i que acostuma a afectar a persones de menys de 50 anys i que no són fumadores.

"Qualsevol persona amb pulmons, pot contraure un càncer de pulmó. Els metges no han de descartar-ho per ser molt joves o molt saludables", explica Smith al seu compte d'Instagram, on fa activisme per alertar a tothom sobre com prevenir aquest tipus de càncer i la importància de fer-se revisions.