Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació per aclarir els fets que aquest cap de setmana es van registrar a Sant Martí Sarroca, a tocar de Vilafranca del Penedès, on un home de 35 anys va segrestar i violar una noia de 16 anys, després de sortir d’una discoteca del centre de la capital de l’Alt Penedès. La noia va poder identificar el pis on havia estat retinguda i agredida sexualment, en un poble, Sant Martí Sarroca, i els Mossos d’Esquadra van detenir l’home dissabte a la tarda.

Segons consta a l’atestat que els Mossos d’Esquadra han redactat amb la declaració de la víctima, menor d’edat, va ser seguida per l’home quan va sortir d’un sala de festes de Vilafranca, bastant cèntrica, i després la va assaltar, agafar i carregar al cotxe, traslladant-la, contra la seva voluntat, fins al pis on l’arrestat conviu amb altres persones. Presumptament, l’home va agredir sexualment la menor d’edat i la va retenir contra la seva voluntat fins primera hora del matí, que la noia va poder escapar del pis on estava retinguda.

Ja a l’exterior va poder demanar auxili a un forn de pa, on les responsables de la botiga van alertar als Mossos d’Esquadra i també als progenitors de la víctima, que es van presentar al lloc dels fets. La jove va ser traslladada a un centre mèdic per tal de fer-li un reconeixement mèdic, tal com marca el protocol en agressions sexuals, i després es va formalitzar la denúncia davant de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca, que van poder localitzar, identificar i detenir el presumpte autor d’aquesta nova agressió sexual a casa nostra.

Dues nits a comissaria

El detingut va passar la nit de dissabte a diumenge a la comissaria de Vilafranca i aquesta nit, de diumenge a dilluns, ha repetit. Segons han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra, l’home seguirà detingut, com a mínim, fins dimarts, quan serà entregat al jutjat de guàrdia de Vilafranca del Penedès, que haurà de decidir si ha d’ingressar a presó, acusat d’aquest delicte sexual, o si, per contra, a l’espera del judici, el deixa en llibertat. Està acusat de l’agressió sexual i també de detenció il·legal, segons ha transcendit d’un sumari encara sota secret.

Aquest dilluns ha estat interrogat pels investigadors, tot i que no ha transcendit si ha declarat o no. Els Mossos també han intervingut el vehicle, el que va fer servir, presumptament, per traslladar la menor d’edat des del centre de Vilafranca fins Sant Martí Sarroca, on va ser agredida sexualment. L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, on hi ha la discoteca, ha emès un comunicat de rebuig "enèrgic" a l'agressió sexual i ha expressat "absolut suport a la víctima i a la seva família".