La Patricia és una noia d'Elx (Alcanat) que fa uns anys va ser víctima d'una secta sexual. Va robar 6.000 euros als seus pares i, sense avisar a ningú va marxar fins a la selva del Perú, on va estar dos anys vivint sota coaccions i amenaces. Anys més tard, ha explicat la seva horrible experiència i com va aconseguir sortir d'allà, ja que no va ser gens fàcil. 

Els fets es remunten al 7 de gener del 2017. La Patricia feia poc més d'un mes que era major d'edat i va idear un pla per marxar fins a Lima sense dir res a ningú. Va robar milers d'euros als seus pares i posteriorment, va agafar un vol en direcció a la capital del Perú.

Patricia Aguilar va ser captada per una perillosa secta

Els pares van denunciar la seva desaparició i, des de SOS Desaparecidos, van demanar col·laboració ciutadana per trobar-la. Després de moltes investigacions, van descobrir que havia estat captava per una secta molt perillosa i popular a Amèrica Llatina. 

Félix Steven Manrique, el líder de la secta que captivava les víctimes per Facebook

Des de SOS Desaparecidos van començar a investigar el cas i van trobar l'home que havia captat la Patrícia per Facebook: es tracta de Félix Steven Manrique, un home que oferia cirurgies estètiques i diners a les víctimes a canvi de què elles el cuidessin. Amb aquesta excusa, començava a rentar-los el cervell perquè s'unissin a la secta. Anys abans dels fets, aquest home va ser expulsat de l'església gnòstica i, per tant, aquesta doctrina religiosa no té res a veure amb la secta, segons expliquen fonts policials, que asseguren que el Félix va actuar de manera individual.

Patricia Aguilar / SOS Desaparecidos

Patricia Aguilar és una noia de 18 anys que va ser captada per una perillosa secta del Perú. Ha aconseguit sortir i ha explicat com van ser de perillós els fets abans de ser rescatada / SOS Desaparecidos

La Policia Nacional del Perú va destapar la perillosa secta

La Interpol va activar una alerta internacional i, quan estaven a punt de localitzar-la a ella i al seu captador, hi va haver un gir radical: la Patricia va explicar en un vídeo que no estava captada per cap secta i que simplement havia marxat perquè tenia problemes a casa. 

Com que la víctima era major d'edat i havia explicat públicament que estava bé i que no volia tornar a Espanya, es va aturar la investigació. Va ser llavors quan els seus pares van viatjar fins al Perú a la cerca de més pistes i, finalment, la Policia Nacional del Perú va destapar aquesta perillosa secta.

El líder de la perillosa secta, condemnat a 20 anys de presó

"És molt perillós. No és senzill sortir d'allà", diu la Patricia, que assegura que es va sentir coaccionada i amenaçada el temps que va ser captada per la secta. Félix Steven Manrique, el líder de la secta, ha estat condemnat a 20 anys de presó per tràfic de dones, a les quals explotava sexualment i laboralment.