Perillosa persecució aquest cap de setmana per l’A-2 i la B-23 d’una noia de 22 anys, veïna de Sant Cugat del Vallès i de nacionalitat espanyola, que anava completament borratxa. Quan finalment els Mossos d’Esquadra la van poder arrestar, va donar una taxa que triplicava la que està permesa per llei. La dona va ser detinguda per un delicte  de conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol, resistència i desobediència als agents de l’autoritat i danys a vehicles policials. Durant la persecució, que va es va allargar 13 quilòmetres, va xocar contra dos cotxes de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra. 

P3120014 (1)

El cotxe, un Opel Adam, a la B-23 a Sant Joan Despí, després de l'accident / CME

Els fets es van registrar dissabte de matinada, quan faltaven pocs minuts per dos quarts de cinc, quan una patrulla dels Mossos d’Esquadra de Trànsit, que estaven patrullant per l’A-2, van detectar que anava a poca velocitat i amb la roda davantera punxada. Els agents van intentar comunicar-se amb la conductora per fer-la aturar, però va ignorar les indicacions policials, lluminoses, sonores, i va continuar la marxa accelerant la velocitat, perdent fins i tot la roda, quedant només la llanda.

Va xocar contra dos cotxes dels Mossos

Les tres patrulles van fer gestos a la dona per demanar-li que aturés el cotxe, però, lluny d’aturar-se, va fer maniobres d’esquiva i ziga-zagues intentant avançar als vehicles policials per fugir. A més, durant la fugida els Mossos van observar com la conductora feia una videotrucada amb el telèfon mòbil.

La persecució es va allargar més de 13 quilòmetres. Durant el seguiment va col·lidir lleument amb dues dotacions policials, una per fregament i l’altra per encalç, i finalment van poder-la aturar a la B-23, ja al terme municipal de Sant Joan Despí, al Baix Llobregat.

Tres cops la taxa d'alcohol permesa

Quan la van poder treure del cotxe, els Mossos li van fer la prova d’alcohol, amb un resultat de 0,76 mg/l d’aire expirat, el triple de la taxa permesa, segons ha explicat la policia catalana, en una nota de premsa, aquest dilluns. Per aquests motius, la van detenir com a presumpta autora dels delictes de conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol, resistència i desobediència als agents de l’autoritat i danys a un vehicle policial. La noia, de 22 anys i veïna de Sant Cugat, va ser entregada al jutge de guàrdia, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Accident mortal a la B-211 a Sant Pere de Ribes

Un motorista ha mort la matinada d'aquest diumenge després d'accidentar-se a Sant Pere de Ribes (Garraf), segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). L'avís del sinistre es va rebre a les 03.56 hores al quilòmetre 10 de la B-211, a tocar de la urbanització Vallpineda. Per causes que encara s'estan investigant, el motorista va caure a la via i va morir. La víctima és J. G .R., de 47 anys i veí de Sitges. Arran de la incidència, es van activar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Amb aquesta víctima, ja són 30 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, tres de les quals motoristes.