La Policia d'Aragó desallotja una festa il·legal al districte de Casablanca de Saragossa, organitzada per un jove que havia d'estar confinat, ja que era positiu en covid-19.

Un positiu en covid organitza una festa

Aquesta matinada, a un quart i cinc de quatre, el servei d'emergències policials del 091 d'Aragó rebia la trucada d'una dona, propietària d'una casa al districte de Casablanca de Saragossa. Alertava que al seu domicili no hi havia d'haver ningú i que diversos veïns l'havien avisat que s'estava celebrant una festa.

Davant d'això, es van activar diverses dotacions de la Direcció Superior de Policia d'Aragó que, en arribar, van comprovar que a l'interior de l'habitatge hi havia un grup nombrós de joves.

La festa excedia el màxim de persones permès per la normativa vigent, els assistents no portaven mascareta i ningú no guardava les distàncies de seguretat, informava un comunicat policial.

A casa d'una familiar a Saragossa

Els agents van demanar llavors a l'organitzador de l'esdeveniment que s'identifiqués. El jove, de 22 anys, va intentar enganyar els policies mostrant el DNI d'una altra persona, però al final es va saber que es tractava d'un familiar de la dona que havia alertat de la festa.

Policia Nacional amanacer / Policia Nacional

Vehicle de la Policia Nacional / Arxiu

Llavors també van esbrinar que el noi havia accedit a l'immoble sense el consentiment de la familiar.

És per això que la propietària va autoritzar els policies perquè entressin a l'habitatge i desallotgessin la festa. Durant el procés, es va poder identificar 13 persones d'entre 20 i 30 anys, que van ser proposades per a sanció per l'incompliment de les mesures sanitàries de lluita contra la pandèmia.

Sense consentiment, intenta falsificar la seva identitat

Per a súmmum, el jove organitzador hauria d'estar confinat i aïllat en un altre domicili, ja que la setmana passada havia estat diagnosticat positiu en coronavirus.

Festa Les Corts / Guàrdia Urbana Barcelona

Festa Les Corts / Guàrdia Urbana Barcelona

Fa poc més d'una setmana, una festa multitudinària era també desallotjada en un local del barri de Les Corts, a Barcelona.

En aquest cas, gairebé 300 persones van ser gravades a l'interior de l'establiment ballant i bevent sense mascareta ni distàncies de seguretat. Va ser diumenge a la nit, 1 d'agost, quan la Guàrdia Urbana de la capital catalana va intervenir en la discoteca, que infringia diverses normes.

Desmantellada una festa multitudinària a Les Corts

El local no tenia la llicència corresponent per fer una festa, ja que tenia una documentació d'activitat diferent i mancava de l'assegurança de responsabilitat civil.

A més, segons va poder saber ElCaso.cat, el personal del lloc permetia fumar en zones prohibides i no es garantia l'ús de mascareta, obligatòria en llocs tancats i on no es pugui mantenir una distància suficient per evitar el contagi del coronavirus.

Guàrdia Urbana de Barcelona / Marc Ortín

Guàrdia Urbana de Barcelona / Marc Ortín

Va ser la mateixa policia barcelonina la que va publicar el vídeo mostrant les infraccions, que va ser gravat des de dins i on es veu una gran quantitat de gent gaudint d'una festa com les que es recorden dins de les discoteques abans que arribés la pandèmia causada per la covid-19.