Més episodis violents a Catalunya. En aquest cas a Tarragona, aquest dimarts. Al voltant de la una del migdia els vigilants de seguretat de l'estació de trens de Tarragona, a la zona marítima de la capital, van haver d'aturar la circulació per la presència en un tren d'un jove, de 23 anys i de nacionalitat marroquina, que estava generant aldarulls i estava insultant a altres passatgers.

Després de desallotjar un tren per evitar mals majors, els agents de seguretat van intentar expulsar el jove, que estava molt alterat, i va ser quan va atacar, de manera molt violenta, una vigilant de seguretat que estava participant en l'operatiu per fer-lo fora de l'estació.

El jove va encarar-se amb la dona i després li va propinar cops de puny i puntades de peu fins que la dona va caure a terra inconscient.

Detingut per un delicte greu de lesions

En aquest punt va arribar una patrulla de paisà dels Mossos d'Esquadra, que havia estat enviada al punt després de l'avís dels vigilants al 112. Amb la col·laboració d'agents de la Guàrdia Urbana i dels agents dels Mossos es va retenir, reduir i detenir el jove de 23 anys, que encara estava a l'estació.

Tarragona 001

Agents de la Guàrdia Urbana i agents de paisà dels Mossos, amb la vigilant ferida a Tarragona / Cedida

De manera paral·lela, el Sistema d'Emergències Mèdiques va poder estabilitzar i traslladar, en estat greu, la vigilant a un centre mèdic.

Tot i que no es pateix per la vida de la dona, sí que consten ferides greus. El jove detingut pels Mossos, acusat d'un presumpte delicte de lesions greus, estava molt violent i va mostrar-se molt hostil contra la vigilant de seguretat, que la va agredir fins que la va fer caure a terra.

Més agressions gratuïtes, a Cambrils i Barcelona

Els Mossos d'Esquadra també han detingut dues persones més aquest dimarts a Cambrils i a Barcelona. El primer cas es va registrar en un hotel de quatre estrelles d'aquest municipi del Baix Camp: un jove de 17 anys va agredir a cops de puny i puntades de peu el vigilant de l'hotel fins que li va fer saltar els ulls.

El jove, de nacionalitat espanyola, que ja havia tingut episodis de brots psicòtics de violència extrema, va ser detingut i traslladat a un centre psiquiàtric, a l'espera que la Fiscalia de Menors decideixi què fer amb ell. Està acusat, pel brutal atac, d'una temptativa d'homicidi.

A Barcelona aquest dimarts al matí els Mossos també van detenir un jove, de 21 anys i de nacionalitat veneçolana, per haver atacat d'un cop de puny un taxista a la cruïlla entre la travessera de les Corts i al Gran Via de Carles III a Barcelona. El jove es va posar davant del taxi i quan el conductor va baixar va donar-li un cop de puny, provocant-li una ferida greu.