Tragèdia a Sopela, un municipi de Biscaia de prop de 15.000 habitants. Un noi de 15 anys ha mort en caure d'una torre elèctrica a la qual havia pujat en el que tot sembla indicar, segons han apuntat des dels Bombers de Biscaia, ha estat una "possible electrocució". Els fets es van produir aquest dissabte cap al voltant de dos quarts de deu de la nit en una zona boscosa al carrer Gatzarriñe, al nucli de Larrabasterra, i efectius dels Bombers, de l'Ertzaintza i dels serveis sanitaris es van desplaçar ràpidament fins al lloc per intentar auxiliar la víctima.

Quan els equips d'emergències van arribar fins al lloc, es van trobar el menor en aturada cardíaca i, malgrat els diversos intents dels sanitaris per reanimar-lo, ja no es va poder fer res per salvar-li la vida. Segons han confirmat des de l'Ajuntament de Sopela, l'adolescent era veí del municipi. L'Ertzaintza ha obert una investigació per esclarir els fets i s'ha traslladat el cadàver a l'anatòmic forense per tal que se li practiqui l'autòpsia per comprovar si va morir fruit d'una electrocució o arran de la caiguda des de dalt de la torre d'alta tensió.

Segon menor mort en pujar a una torre elèctrica en poques hores

La de Sopera no ha estat l'única tragèdia d'aquestes característiques en les darreres hores. El passat dijous, al municipi d'Orpesa, a Castelló, va ser un noi de 17 anys qui va perdre la vida en pujar a una torre elèctrica que hi havia al costat de les vies del tren. Els fets van tenir lloc minuts abans de les quatre de la matinada i ni la seva parella, que era amb ell quan es van produir els fets, ni els serveis sanitaris desplaçats fins al lloc van poder fer res per salvar-lo. La Guàrdia Civil investiga els fets i s'està a l'espera dels resultats de l'autòpsia per esclarir si va morir electrocutat o fruit de la caiguda. El menor, estudiant de 4t d'ESO, havia de celebrar el seu acte de graduació aquest divendres a la tarda, però l'institut va decidir suspendre l'acte en senyal de dol.