Agents de la Guàrdia Civil han detingut un jove de 22 anys per apunyalar un noi de 15 anys al mig del carrer a la localitat d'Albelda de Iregua, a La Rioja. Els fets van passar la matinada d'aquest passat divendres quan l'adolescent, pocs minuts abans de les quatre, estava passejant tot sol per un carreró del barri d'Arriba i, en girar en una cantonada, es va veure sorprès per un individu que, sense dir cap paraula, el va atacar amb una navalla d'estil papallona, provocant-li un tall a la part esquerra de l'abdomen.

El menor va poder repel·lir l'atac com va poder i va fugir corrent per allunyar-se de l'agressor, fins que va arribar a casa d'un familiar i es va poder refugiar a l'interior. Posteriorment, va desplaçar-se fins al servei d'Urgències del centre de salut d'Alberite, on va rebre cures a la lleu ferida que presentava. La Guàrdia Civil, en rebre la denúncia de l'atac, davant la gravetat dels fets, van ordenar i coordinar un operatiu amb patrulles de Seguretat Ciutadana per tancar el municipi i evitar que ningú en pogués sortir. Hores després, van poder localitzar i detenir l'autor de l'agressió. Es tracta d'un noi de 22 anys i nacionalitat espanyola amb un ampli historial policial. Se l'acusa de ser el presumpte autor d'un delicte de lesions amb arma blanca

Un barri conflictiu

Aquesta detenció, segons detalla la Guàrdia Civil, s'emmarca en les tasques de prevenció de la seguretat ciutadana que aquest cos està duent a terme a Albelda de Iregua. De fet, el barri on ha tingut lloc l'apunyalament al noi de 15 anys és una zona conflictiva, tal com detalla La Rioja. En els darrers temps un grup reduït de veïns ha provocat malestar amb nombroses batudes, detencions i intervencions policials. En aquesta mateixa zona, el passat 8 de març, es va produir una presumpta agressió sexual que la Guàrdia Civil està investigant. L'autor ha pogut ser identificat, però encara no se l'ha pogut detenir.