Els Mossos d'Esquadra han denunciat el principal metge d'una clínica de Barcelona especialitzada en implants capil·lars per exercir sense titulació, amb la qual cosa va acabar provocant lesions i seqüeles a alguns dels clients a qui va intervenir.

Segons ha informat la policia catalana, l'operació, duta a terme en col·laboració amb el Departament de Salut, ha permès suspendre l'activitat d'aquest presumpte fals metge, que al web i els tríptics informatius de la clínica assegurava comptar amb quinze anys d'experiència en diagnòstics, tractaments i cirurgies capil·lars.

Els Mossos han portat al jutjat les denúncies presentades per diversos clients contra el supòsit fals mèdic, al qual la policia catalana atribueix inicialment un delicte d'intrusisme professional.

Les seves operacions tenien mals resultats

La investigació que va destapar aquest cas es va iniciar arran d'una denúncia que alertava que en una clínica d'implants capil·lars de Barcelona exercia un home que mancava de la titulació necessària per fer aquest tipus d'intervencions. De fet, alguns dels seus pacients s'havien queixat pels resultats insatisfactoris dels implants i a d'altres els va arribar a provocar diferents lesions i seqüeles. Segons van declarar pacients i treballadors de la clínica, el denunciat s'encarregava de la visita prèvia, la cirurgia i el tractament postoperatori.

En la documentació mèdica sobre aquestes intervencions, l'investigat va arribar a utilitzar segells de metges vinculats amb la clínica en què treballava, per simular el seu número de col·legiació, mentre que en altres ocasions es limitava a estampar el seu nom als informes, sense cap altra dada per acreditar la seva titulació.

Capil·lar EP

Doctor treballant en un empelt capil·lar / EFE

La investigació va revelar a més que la clínica on exercia el denunciat encara estava a nom de l'anterior propietari, sense que els actuals responsables estiguessin fent cap gestió per canviar la titularitat, segons va comprovar la Sotsdirecció General d'Avaluació i Inspeccions Sanitàries i Farmacèutiques.

En la inspecció que el Departament de Salut va dur a terme el passat 2 de febrer a la clínica, no es va trobar cap document que acredités la titulació de l'investigat ni cap dels treballadors de la clínica va poder corroborar que comptés amb ella.

Els perills d'aquest tipus d'intervencions

Una mala intervenció provocada per una persona que no sigui experta en aquest tipus d'operacions pot suposar diversos mesos de dolors i sagnies al cap de la víctima. Elegir un professional únicament pel baix preu que ofereix pels seus serveis pot ser extremadament perillós.

Ja han destapat diversos estafadors que treballen fent aquest tipus d'operacions en llocs que no són adequats per a això. Molts d'ells treballen sense fer factura i exigeixen el pagament en efectiu, perquè els diners siguin molt més difícils de rastrejar.

En cas de conèixer un lloc o a una persona que es dediqui a aquest tipus d'activitats, és molt important informar les autoritats, ja que una mala praxi pot suposar una pèrdua enorme de diners i diversos mesos d'un terrible dolor que pot no tenir solució.