Cau la banda que robava a empreses de transport de mercaderies a Barcelona i Palma (Mallorca). La Policia Nacional ha detingut quatre persones d'un grup criminal especialitzat en els furts de furgonetes de repartiment, moltes de marques conegudes de compres per Internet. Els arrestats estaven assentats a la capital catalana, però van desplaçar-se fins a la ciutat mallorquina per cometre tres robatoris amb força en vehicles similars, amb els quals haurien obtingut, només amb aquests un botí d'uns 10.000 euros. Però, com eren capaços de sostreure tot el que hi havia a dins amb tanta facilitat?

Els quatre membres de la banda desarticulava actuaven d'una forma molt específica en gairebé tots els casos. Aprofitaven els moment en els quals els repartidors efectuaven alguna entrega per procedir a l'obertura dels vehicles mitjançant un petit forat realitzat al pany de la porta del darrere. Els atracaments els feien a plena llum del dia, principalment en horari de matí i en carrers comercials de Palma, on passaven completament desapercebuts per a tothom. Un cop van cometre els robatoris a Mallorca, van abandonar l'illa i van tornar a instal·lar-se a la capital catalana, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

No era el primer cop que actuaven i també robaven a d'altres països d'Europa

La investigació va aconseguir identificar als quatre presumptes autors del assalts, juntament a la Unitat de Drogues i Crim Organitzat de la Prefectura Superior de Catalunya del Cos Nacional de Policia (CNP). Aquesta unitat va ser clau per a la localització i detenció dels individus. A més, es tracta d'un grup criminal especialment actiu que portava cometent robatoris de característiques molt similars a diferents ciutats espanyoles, almenys, des de l'any 2019. De fet, a Palma ja havien donat diversos cops prèviament, durant el 2022. En aquesta ocasió, van aconseguir sostreure de les furgonetes de repartiment productes per un valor aproximat de 25.000 euros.

Però no només robaven a Espanya, especialment a Barcelona i Palma, també ho feien a altres països d'Europa. La investigació, desenvolupada pel grup de judicial de la Comissaria del Centre de la Policia Nacional de Balears, va constatar que aquest grup tenia causes policials i judicials obertes a Alemanya, França, Portugal i Suïssa. En tots aquests indrets, a més, haurien utilitzat el mateix mètode, haurien comès robatoris de joies i material tecnològic per un valor de més d'un milió d'euros.