Sembla que als mòduls de la presó de Tarragona, a Mas d'Enric (El Catllar), també s'organitzen festes les tardes i nits de tardor. Aquest dimecres al vespre, unes internes de l'únic mòdul de dones del centre penitenciari van fer-se uns cubates amb el que van trobar per allà: alcohol per desinfectar de 70 graus. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, una de les recluses va acabar a la infermeria amb símptomes greus d'embriaguesa. Un fet que va fer saltar totes les alarmes, especialment perquè no hi ha cap tipus de beguda alcohòlica ni està permès el seu consum a tot el complex. Pel que sembla, com ja va passar anteriorment amb els desinfectants de mans amb etanol, l'ampolla va ser robada, molt probablement, del consultori mèdic.

Troben una ampolla d'alcohol de 70 graus després de registrar les cel·les

La interna que va acabar a la infermeria amb notables símptomes etílics, segons el mitjà citat, va ser el detonant perquè els responsables del centre penitenciari obrissin un registre per localitzar l'origen de la intoxicació. Així, doncs, van entrar a les cel·les i van trobar una ampolla d'alcohol sanitari de 70 graus. Tot apunta que aquest va ser el producte que va provocar l'embriaguesa de la reclusa. Però, el principal problema va ser que els cubates que van fer-se va provocar un augment de tensió al mòdul.

Una ampolla d'alcohol sanitari en una imatge d'arxiu / PIXABAY
Una ampolla d'alcohol sanitari en una imatge d'arxiu / PIXABAY

Les funcionàries que treballen en aquesta part de la presó van haver de neutralitzar les agressions derivades i propiciades pel consum d'alcohol d'alta graduació, a més de realitzar tasques de prevenció per evitar baralles que estaven a punt de produir-se. Dues internes van tenir una agafada, mentre una tercera va patir un atac d'ansietat. Totes elles, després de descobrir l'etanol, van ser ateses pels serveis mèdics del centre penitenciari. Una festa amb cubates de 70 graus que, afortunadament, va aconseguir parar-se a temps al reclusori de Tarragona.