Una tarda de jocs entre amics ha acabat en tragèdia quan un grup de sis nens van caure en un llac gelat a la localitat de Solihull, a Birmingham (Regne Unit). Els bombers han pogut treure de l'aigua a quatre dels menors, tots en parada cardiorespiratòria en el moment del rescat. Dos nens encara són desapareguts, i les autoritats han avisat que ja no tenen esperances de trobar-los amb vida.

L’accident ha tingut lloc aquest diumenge al voltant de dos quarts de tres de la tarda, hora local. Els nens s’havien citat per passar una estona jugant al Babbs Mill Park i, en un moment donat, dos d’ells van decidir pujar a la placa de gel que s’havia format sobre el llac els darrers dies. Segons els testimonis, diverses persones van advertir als menors que això no era segur, però ells van fer cas omís. Per quan es van adonar del seu error, ja era massa tard: el gel s’havia trencat.

Els amics es van llençar a l’aigua per a ajudar-los

Els altres quatre nens que s'havien quedat a la riba van precipitar-se al llac per ajudar als seus amics. Aquesta decisió va resultar fatal, ja que el xoc provocat per la baixa temperatura de l'aigua va aturar els seus cors. Els vianants que es trobaven en aquells moments al parc van alertar immediatament als serveis d'emergència i als bombers, i aquests van poder rescatar a quatre nens.

Els menors van ser traslladats a l'hospital d'urgència, però tres d'ells, de vuit, deu i onze anys, no van respondre a les maniobres de reanimació, i van morir poc després. El quart rescatat, un nen petit de sis anys, continua ingressat lluitant per la seva vida. Mentrestant, la policia dels West Middlands ha comunicat als mitjans locals que continuen la recerca dels altres dos menors que han caigut al llac, però no alimenten moltes esperances de trobar-los amb vida.