Les reaccions a la troballa del cos d'Olivia, una de les nenes desaparegudes a Tenerife no s'han fet de pregar. Personalitats periodístiques com Ángel Martín o Iker Jiménez s'ensorren davant de l'audiència després de les últimes notícies del cas.

Llàgrimes per la troballa del cos de l'Olivia

Aquest dijous a la tarda, el vaixell Ángeles Alvariño trobava el cos de l'Olivia, de sis anys, una de les nenes desaparegudes a Tenerife.

Era dins d'una bossa lligada a l'àncora de l'embarcació que Tomás Gimeno va utilitzar per fugir.

Juntament amb ella hi havia una altra bossa buida i oberta, en la qual se suposa que hi podria haver estat el cos de l'Anna, la germana petita, d'un any. Ara la recerca se centra a trobar-la a ella i al seu pare, que podria haver-se suïcidat després de matar les seves filles.

Nenes desaparegudes Tenerife / EFE

El cos de la germana gran de les nenes de Tenerife va aparèixer ahir a la nit en el fons del mar, trobat pel vaixell Ángeles Alvariño / EFE

Aquest cas, que ha estat dels més sonats de l'any a causa de la urgència de la recerca i a les nombroses imatges publicades per la mare i l'entorn familiar a les xarxes socials demanant col·laboració ciutadana, s'ha classificat com a violència vicaria, la cara més cruel del masclisme.

El cas de les nenes de Tenerife emociona

Després de la confirmació de la mort de l'Olivia i la seva notificació a la mare, Beatriz Zimmermann, els mitjans s'han fet ressó de la notícia i les reaccions de persones o figures importants han omplert les xarxes socials.

I un dels personatges més importants del país a Twitter, Ángel Martín, que cada matí fa un informatiu resumit que compta amb milers de retweets i milions de "m'agrada", ha sigut viral.

Ha començat el seu vídeo d'avui dient que tenia coses pensades per explicar, però que "ahir a la nit, en arribar a casa, em vaig trobar de morros amb la foto de les nenes a qui el seu pare es va emportar fa uns mesos. Em vaig témer el pitjor i efectivament, així ha estat".

Les llàgrimes d'Ángel Martín: "Són nenes, entesos?"

I a partir d'aquell moment comença un discurs que ha estat aplaudit a les xarxes socials.

El seu missatge, dirigit als mitjans, ha estat una petició o un prec perquè "no convertiu això en un campionat per veure qui pot explicar els detalls més sòrdids o aconsegueix les fotos o els vídeos més emotius perquè la seva audiència plori més que la de l'altre... Si tracteu el tema, tracteu-lo sent totalment conscients que cada paraula, cada vídeo o cada imatge que decidiu que utilitzareu, gairebé segur serà un tret al cor de la família que l'acaba de perdre. Poseu-vos al seu lloc i tracteu el tema com si la nena que ja no està fos la vostra, entesos?".

Després d'aquestes paraules i repetir "Són nenes, entesos?", dona l'informatiu per acabat i finalitza, emocionat i al caire de les llàgrimes dient: "Ha quedat bastant temps... però tampoc no passa res perquè tinguem 10 segons per pensar".

Iker Jiménez demana de no veure més fotos

També Iker Jiménez, conegut pel seu programa Cuarto Milenio i Horizonte, va entrevistar Joaquín Amills, el portaveu de la família i president de l'Associació SOS Desapareguts en directe.

Mentre feia les preguntes, a la pantalla es veien les fotos de les nenes, i el presentador va haver de demanar l'equip que no posés més fotos, mentre se li entretallava la veu i quedava al caire de les llàgrimes.

Iker Jiménez

Iker Jiménez per al seu programa emocionat per les fotos de les nenes de Tenerife / Cuatro

"A mi m'impressiona molt. Sé que és la tasca informativa que fan els companys. Imagino que ningú no es molestarà per això que dic, però a mi m'impacta molt. Les fotos, perdonin-me, però em desconjunten una mica", per la qual cosa la seva dona, Carmen Porter, va prendre el control del programa fins que Jiménez es va reposar.