Una nena de sisè curs (11-12 anys) va portar una arma a la seva escola secundària d'Idaho, va disparar i va ferir dos estudiants i un conserge i després va ser desarmada per una professora. Les víctimes van rebre trets a les extremitats. La nena va treure la pistola de la seva motxilla.

Tiroteig en una escola de Rigby

Els fets van ocórrer dijous a la ciutat de Rigb, al comtat de Jefferson (Estats Units). Les tres víctimes van rebre trets en les extremitats i no perillen les seves vides. El xèrif del comtat de Jefferson, Steve Anderson, va explicar que la nena va treure una pistola de la seva motxilla i va disparar diverses vegades dins i fora de l'escola secundària.

Pistola - Pixabay

Pistola - Pixabay

La policia va arribar a l'escola al voltant de les 9:15 a.m. després que els estudiants i el personal escoltessin trets. Els alumnes van ser evacuats a una escola propera per reunir-se amb els seus pares. "El meu company de classe i jo érem a classe amb la nostra mestra, estàvem treballant quen de sobte, hi va haver un soroll fort i després hi va haver dos sorolls forts més. Després hi va haver crits ", va explicar Yandel Rodríguez, alumne de 12 anys. "El nostre mestre va anar a comprovar-ho i va trobar sang", afegeix.

Afortunadament, una professora va desarmar la nena i la va retenir fins que va arribar la policia i la va detenir. Les autoritats no han donat més detalls. De moment no ha transcendit el motiu de l'atac ni d'on va treure l'arma la menor. "No tenim gaires detalls en aquest moment del 'per què', això s'està investigant", va dir Anderson.

Els dos estudiants estan ingressats

Els dos estudiants que van rebre trets són a l'hospital i un d'ells podria necessitar cirurgia. Encara així, ambdós estaven en bones condicions i podrien ser donats d'alta aviat. Un dels estudiants tenia ferides en dues extremitats i podria haver rebut dos trets, segons el comunicat mèdic.

L'adult va ser tractat i donat d'alta per una ferida de bala que va travessar-li una extremitat.

De nou, es reobre el debat sobre les armes

A cada tiroteig mateix enrenou. Aquest incident ha tornat a obrir per enèsima vegada el debat sobre un control més important de les armes de foc als EUA. Molts demòcrates van alçar la seva veu per instar el Senat que aprovi una nova legislació durant les últimes setmanes.

Així es va expressar el president del país, Joe Biden, qui va exigir a la Cambra Alta en un comunicat que reforci el control de les armes de foc i deixi d'"acceptar" un tipus de violència que "s'ha convertit en una cosa massa normal" i causa 106 víctimes mortals al dia als EUA. "La violència armada és una epidèmia als Estats Units, però no hem d'acceptar-la, hem d'actuar", va exhortar. Per ara res.