Una nena de 12 anys ha estat temporalment expulsada de l'Institut Escola Carles Capdevila d'Hostalets de Balenyà, a Osona, per haver exhibit un ganivet a les portes del centre durant una disputa amb un altre alumne. A més, dins de la seva motxilla portava amagada una segona arma; totes dues li han estat requisades per la policia municipal. L'incident, que va saldar-se sense ferits, va tenir lloc el passat 10 de gener al matí, a tres quarts de nou, just abans que comencessin les classes. Educació ja ha activat el protocol pertinent, i s'han posat a disposició de l'escola Carles Capdevila els professionals de la Unitat de Suport de l'Alumnat en situació de Violència (USAV). 

No va haver-hi agressió física 

El matí dels fets, un grup d'alumnes d'entre 10 i 12 anys estava reunit a les portes de l'escola, esperant a poder entrar per començar les classes d'aquell dia. La nena expulsada va començar a discutir-se amb un altre nen per motius que no han transcendit. En un moment determinat, la menor va treure un ganivet de la motxilla i la hi va ensenyar a l'altre menor. Aquest, espantat, va buscar corrents al guàrdia municipal que estava regulant el trànsit allí a prop, i aquest va buscar la nena i la va portar al despatx del director

Amb tot, l'alumna expulsada no va oposar-se en cap moment, i tampoc va mostrar signes d'agressivitat o violència. Segons l'alcalde de Balenyà, Carles Valls, la nena estava més "espantada" que altra cosa, i va col·laborar en tot moment tant amb el guàrdia municipal com amb els responsables del centre, aclarint que en cap cas va mostrar agressivitat, sinó "penediment". 

De totes maneres, ha quedat expulsada temporalment del centre educatiu. Des de la direcció de l'Institut Escola Carles Capdevila han assegurat que aquest incident és un cas aïllat i que, a més, els fets van passar fora d'horari lectiu i del perímetre del centre, tot i que estan gestionant la situació com si hagués tingut lloc dins del recinte de l'escola.