Fatal accident a Mollet del Vallès. Aquest municipi de l'àrea metropolitana de Barcelona segueix consternat per la mort del petit Enzo, un nen de quatre anys que el passat 24 de maig, mentre estava jugant en una caseta d'una àrea de joc infantil del barri de Can Borrell, va caure i després d'estar dues setmanes ingressat a la Vall d'Hebron, va morir la setmana passada. La família del menor no descarta iniciar accions legals per aclarir els fets i l'estat del parc on va caure el nen de quatre anys.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat i han confirmat fonts municipals, l'accident es va produir quan el nen, després de sortir de l'escola acompanyat de la seva mare, va pujar en una construcció de fusta per a nens que hi ha a la plaça de Frederica Montseny i va caure per l'altre costat, causant-li una lesió molt greu al cap. Agents de la Policia Municipal de Mollet del Vallès i sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van atendre l'infant allà mateix i després va poder ser traslladat, d'urgència, a Barcelona, a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on va estar ingressat durant dues setmanes.

Segons han explicat fonts de la família, el nen va patir un cop al cap, que durant els primers dies va poder ser estabilitzat i l'Enzo va poder sortir de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital barceloní, però dimecres passat va revertir i va empitjorar, després de notar un dolor molt fort al cap. Segons consta a l'informe mèdic, el coàgul va empitjorar i li va causar una mort cerebral en poques hores després d'entrar de nou a l'UCI, morint finalment divendres. El jutjat número 13 de Barcelona, en morir a la ciutat, va rebre el cas i va ordenar fer proves forenses a la criatura per confirmar el motiu de la mort. La fiscalia ha signat ja l'informe que permet traslladar el cas a un jutjat de Mollet del Vallès, que va ser qui va rebre primer informació sobre els fets.

La família vol aclarir l'estat del parc

El parc on va caure la criatura és molt antic, segons han explicat fonts de la família, i estan estudiant, després de recollir tota la informació sobre el cas, si les instal·lacions, de titularitat pública, estaven al dia dels controls. Es tracta de diversos jocs infantils que estan en una plaça pública entre edificis, a la plaça de Frederica Montseny, sense adequació a terra. Ara mateix, segons ha pogut saber ElCaso.cat, les instal·lacions han quedat precintades.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès, tot i que han estat preguntats per aquest mitjà, s'han limitat a confirmar els fets i a dir que van posar-se en contacte amb la família per fer-los arribar les seves mostres de condol. Tot i això, ha evitat explicar si el parc complia la normativa, si havia estat revisat darrerament i si en aquest fatal accident ha fallat alguna cosa, més enllà de l'atzar que li ha costat la vida al petit Enzo. Si el jutjat de Mollet del Vallès ho accepta, el consistori no podrà amagar el cap sota l'ala i haurà de donar les explicacions que la família, ara per ara, no ha rebut.