Un nen de vuit anys ha matat accidentalment un nadó i n'ha ferit un altre mentre jugava amb la pistola del seu pare. L'incident ha tingut lloc en l'estat de Florida, que està consternat davant d'aquest tràgic succés que ha arrabassat la vida a una nadó i ha deixat a una altra ferida, després que el seu germanastre disparés contra elles accidentalment. El pare del menor, que a més és un delinqüent convicte sense permís de possessió d'armes, ha estat detingut acusat de sis delictes diferents relacionats amb aquest fet.

Hi ha objectes que no s'han de deixar en vista de nens petits per evitar tragèdies, com la succeïda en l'estat de Florida el cap de setmana passat, en un nou episodi protagonitzat pel lliure accés a les armes. Roderick Randall, un home de 45 anys que ha patit algunes topades amb la justícia, passava un cap de setmana al motel Lion's Motel, a la ciutat portuària de Pensacola, amb la seva parella i les dues filles d'aquesta, nadons d'un i dos anys; també els acompanyava el fill de Roderick, un nen de vuit anys. Tot semblava anar bé fins que diumenge l'escapada es va truncar i es va convertir en una tragèdia familiar per culpa d'una irresponsabilitat de Randall.

La pistola estava a la vista del nen

L'home, que és posseïdor d'una arma de foc, encara que no deuria, perquè té antecedents penals, va deixar la seva pistola enfundada dins de l'armari sense cap mena de protecció, en el que ell creia que era un "lloc segur". La seva parella, mentrestant, estava dormint. Al cap de pocs minuts d'haver abandonat l'habitació, el seu fill va obrir l'armari i va agafar l'arma per jugar. El petit va brandir la pistola i va disparar un únic tret, que va resultar fatal per a una de les seves germanastres. La bala va impactar a la nadó d'un any, provocant-li una ferida mortal, i va rebotar en l'altra petita de dos anys, que van resultar ferida, encara que de forma més lleu. La nena va ser traslladada a l'hospital, on van poder atendre les seves ferides i s'espera la seva recuperació, per la qual cosa no s'ha de témer per la seva vida.

L'adult va tornar a l'habitació, va veure l'escena i se'n va anar

El xèrif del comtat d'Escambia, Chip Simmons, ha comunicat en roda de premsa que Randall, el pare del nen, va tornar a l'habitació quan va sentir l'arma disparar-se, trobant-se amb la macabra i tràgica escena. Tanmateix, i segons les paraules de l'inspector, l'home va agafar l'arma de les mans del seu fill, així com un altre paquet, que les autoritats sospiten que es tractava de droga, i va abandonar de nou l'habitació. 

Acusen el pare de sis delictes diferents

Les autoritats de Florida van iniciar una investigació per aclarir les circumstàncies d'aquest tiroteig. El pare del menor que va disparar l'arma ha estat detingut, acusat de sis delictes diferents: ser un delinqüent convicte en possessió d'una arma de foc, dos càrrecs de negligència culposa per guardar una arma de foc a poca distància d'un menor amb resultat de lesions, manipulació de proves i de no guardar una arma de foc de la manera requerida.