Un adolescent de 16 anys ha estat detingut per la Guàrdia Urbana de Lleida aquest dimarts a la nit després de clavar una pallissa a un nen de 15 anys arran una discussió a l'institut Joan Oró que el va enviar a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona amb ossos de la cara trencats. L'agressió va tenir lloc a la zona de l'anomenat Camp Escolar, poliesportiu de la ciutat de Lleida, dilluns i aquest dimecres se segueix l'evolució del nen, que ja es troba de nou a la capital del Segrià.

Una baralla a classe acaba en pallissa a Lleida

Tot es va destapar amb la denúncia d'un pare de Lleida a les tres de la tarda d'aquest dimarts, en la qual explicava que el seu fill de 15 anys, la víctima, havia estat agredit per un altre menor dilluns al migdia, a prop de la zona esportiva del Camp Escolar. Segons va relatar l'home, la pallissa li havia deixat un pòmul trencat i altres lesions que el van portar a la residència sanitària del Vall d’Hebron de Barcelona. A més, va detallar els motius.

Guardia Urbana Lleida / Twitter

Una baralla a l'institut va acabar en una brutal pallissa / Arxiu

Tal com explica el mitjà Segre, dilluns la xicota del detingut i la víctima, els dos de 15 anys i companys de classe de quart d'ESO a l'institut Joan Oró de Lleida, van discutir en l'horari escolar. Segons s'ha pogut saber, la noia volia seure en el lloc on era la víctima i es van barallar, cosa que després ella va comentar al seu xicot, de 16 anys. El noi, enfurismat, es va dirigir llavors cap a la zona del Camp Escolar, on presumptament va apallissar la seva víctima brutalment.

Ingressat al Vall d'Hebron amb el pòmul trencat

El menor agredit va patir múltiples lesions a la cara, entre les quals hi ha la fractura de pòmul, i és per això que va ser traslladat pels equips sanitaris a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on es van plantejar una possible intervenció quirúrgica. Finalment, però, indica el mateix mitjà, l'operació es va descartar i el menor va poder tornar a la capital del Segrià, on viu. L'endemà de la pallissa, dimarts, va ser quan el seu pare va interposar la denúncia.

Hospital Vall d'Hebron / Wikimedia Commons

El nen va ser traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron / Wikimedia Commons

La Guàrdia Urbana de Lleida va obrir llavors una investigació per poder detenir el presumpte autor de la brutal agressió. En poder identificar-lo, van acudir a la nit a casa seva, on va quedar detingut, acusat d'un delicte de lesions. D'altra banda, la noia es considera possible incitadora de la pallissa, i per això l'institut Joan Oró, després de lamentar els fets, ha detallat que s’ha obert un expedient i s’ha expulsat temporalment l’alumna.

Els fets recorden a una altra pallissa entre menors que va tenir lloc al desembre a Tàrrega, a l'Urgell, on dos germans de 12 i 15 anys van ser denunciats als Mossos d’Esquadra després d’haver agredit un nen de 12 anys a l'institut Alfons Costafreda, ferint-lo de gravetat. De fet, va necessitar ser operat i ingressat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona també, on el van tractar l'ull, on li havien deixat una greu lesió.