Un menor de 14 anys es troba ingressat en estat crític en l'Hospital Universitari Reina Sofía de Còrdova. El nen ha arribat al centre la passada nit de diumenge amb una greu ferida al pit provocada per una arma de foc. La víctima ha hagut de ser sotmesa a una operació d'urgència durant la qual han aconseguit salvar-li la vida. A hores d'ara el menor es troba a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de la planta de pediatria de l'esmentat centre sanitari i, segons fonts mèdiques, evoluciona favorablement dins de la gravetat. 

Investiguen com ha rebut el tret 

A l'arribada del nen, veient el tipus de ferida que tenia, des de l'hospital van avisar a les autoritats. Els agents de la Policia Nacional han obert una investigació al respecte, per tractat d'aclarir com ha pogut rebre un tret al pit, si li han disparat o si s'ha disparat ell sol sense voler. A hores d'ara tot apunta al fet que es tracta d'un accident, tot i que no descarten cap hipòtesi. 

Durant el cap de setmana un altre nen, de 7 anys, gairebé mor en una urbanització de la mateixa localitat en ser succionat per la depuradora de la piscina de casa seva. Els veïns van poder rescatar-lo a temps, evitant que s'ofegués, i per això van haver d'arrencar-lo literalment del fons de la piscina. El nen va ser evacuat d'urgència a l'Hospital Reina Sofía on va arribar amb un gran hematoma que li cobria tot l'abdomen. Els pares del menor han sol·licitat els serveis de dos pèrits per ajudar a esbrinar com ha estat possible que el nen fos succionat al fons de la piscina. 

A les xarxes socials, els pares del menor han insistit que la gent ha de ser conscient que "aquestes coses poden passar amb més facilitat de la que pensem, tot i estar presents i pendents els adults" i demanen que "hauria d'haver-hi un mecanisme diferent, o addicional, perquè no fos possible aquesta succió tan forta".