Lionel Andrés Messi és una de les estrelles que més brilla de l'esport mundial en els últims anys. L'argentí ha guanyat absolutament tots els títols que ha disputat menys el Mundial, tot i que encara és a temps de fer-ho.

La qualitat de l'argentí al terreny de joc és fora de dubtes. Malgrat això, la seva faceta com a empresari no ha destacat per bé en algunes de les seves aventures en l'àmbit dels negocis. Messi i la seva família gestionen diverses entitats amb finalitats comercials, encara que moltes d'elles estan inactives.

Leo Messi no és l'únic futbolista que ha invertit en altres negocis aliens a l'esport per generar noves fonts d'ingressos per al futur. Els seus amics Luis Suárez o Kun Agüero també s'han aventurat al món empresarial amb cert èxit. L'uruguaià és l'amo d'una cadena de restaurants especialitzats en carn i l'argentí és el propietari d'un equip d'eSports que ha aconseguit bons resultats en molt poc temps.

Els negocis de Leo Messi i la seva dona que no han funcionat

Una de les empreses en les quals Leo Messi té participació ha deixat de tenir activitat empresarial a Espanya. Concretament, es tracta d'El Rincón de Rosario SL, que es dedicava a la gestió immobiliària, aquesta entitat va ser creada el 2008 i Rodrigo Messi, germà del futbolista, figurava com a administrador solidari.

Leo Messi va decidir obrir un restaurant anomenat Bellavista del Jardí del Nord al carrer d'Enric Granados, a Barcelona. Es tractava d'un projecte ambiciós, amb un local gran i situat en una de les zones de lleure de la capital catalana. Malgrat això, el 2018 va deixar de ser un restaurant i va passar a oferir servei de càtering, aquest canvi tampoc no va funcionar i l'establiment va acabar tancant definitivament.

Messi EP (2)

Leo Messi / Europa Press

Un altre negoci que tampoc no va funcionar va ser el d'Antonella Roccuzzo, la dona de Leo Messi, que va decidir posar una sabateria de luxe en la Diagonal. Va decidir aventurar-se juntament amb Sofía Balbi, l'esposa de Luis Suárez. La botiga va obrir el 2017 i va tancar el 2019 després de registrar prop de 190.000 euros de pèrdues.

L'última clatellada econòmica que ha rebut Leo Messi és per un dels seus hotels. L'argentí va comprar el MiM a Sitges el 2017 per uns 30 milions d'euros i ara haurà de demolir l'edifici per problemes legals sobre els terrenys en els quals està construït.

Els altres negocis de Messi

Els negocis de Leo Messi no han estat tots una ruïna. El futbolista ha aconseguit tenir èxit com a empresari gràcies als hotels que té a Mallorca, Eivissa i Vaquèira. Aparentment, funcionen bé i són una font d'ingressos estable per al futbolista.

Cal tenir en compte que Messi no viu únicament dels seus negocis ni del futbol. L'argentí va firmar el 2017 un contracte vitalici amb Adidas que li uneix a la firma alemanya fins després del seu retir com a imatge de la marca. Únicament David Beckham té un pacte similar.

Aquest contracte assegura a Messi cobrar prop de 8 milions d'euros cada any per part de la marca esportiva. De fet, és l'únic futbolista que té una línia pròpia de roba dins de la marca.