Vendre objectes robats permet incrementar el benefici de manera important. És l'estratègia que feien servir botigues regentades per persones de nacionalitat pakistanesa de l'Hospitalet de Llobregat i de Cornellà, venent productes que un grup de persones de nacionalitat romanesa robava d'altres botigues d'arreu del país. Negoci rodó fins que els investigadors de la Unitat d'Investigació de la comissaria del districte de Sarrià-Sant Gervasi dels Mossos s'hi ha posat a investigar-ho. Sota la batuta del sergent Guillem Tejero, després de detectar que un parell de robatoris en supermercats d'aquest districte de Barcelona van començar a estirar al fil. Tot i que eren furts lleus -robaven de tot, però peces petites, i sobretot, al descuit- els investigadors volien arribar a saber on col·locaven tots aquests productes que robaven i van arribar fins a les botigues, estil badulaque, de Cornellà i l'Hospitalet de Llobregat, tal com ha explicat el mateix sergent Tejero a ElCaso.cat

Robar per vendre-ho a botigues de pakistanesos

La bateria de lladres de supermercats sortia cada dia amb un cotxe i feia ruta per anar entrant en locals comercials i emportar-se tot el que podien. Tot i que sobretot eren productes de drogueria i perfumeria, en les denúncies dels establiments hi ha de tot. També fuets, càpsules de cafè i preservatius a més de cremes i desodorants de marca i altres productes. Quan els investigadors els van tenir enfilats, van activar seguiments policials per esbrinar on acabaven tots aquells productes. I ho van descobrir. 

 

Els agents van seguir el cotxe després d'un robatori i van arribar a l'Hospitalet de Llobregat. Van aparcar davant d'una botiga d'aquestes, que controlen persones de nacionalitat pakistanesa, i van veure com van baixar amb una caixa, la van deixar i els hi van pagar. Van fer el mateix en una botiga semblant, a Cornellà de Llobregat. La policia no ha pogut acreditar si la botiga els hi feia encàrrecs concrets del material que volien que el clan romanès robés als establiments o si ho compraven tot, sabent que eren productes de marca, que són fàcils de col·locar, i més si ho aconsegueixes per sota de preu de mercat.

Quan els investigadors ho van tenir lligat, van decidir detenir els furtadors, tots familiars i que vivien en cases properes, i també als responsables de les botigues que, sabent que eren productes robats, ho compraven. En total es van detenir deu persones. Amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana es van fer dues inspeccions als establiments i es van localitzar, sobretot al de Can Vidalet, a l'Hospitalet de Llobregat, més de 2.000 productes sostrets i que estaven a la venda.

En llibertat

Durant el temps que ha durat la investigació, policies locals de municipis com l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Cerdanyola, Lloret de Mar o Roda de Berà van identificar alguns membres del grup criminal quan intentaven cometre furts als seus municipis. En alguns casos, els agents van interceptar-los just després de cometre els furts i es van poder recuperar els objectes sostrets i denunciar-los. Les detencions d'aquest grup criminal organitzat es van fer abans de Setmana Santa i els detinguts, després de ser entregats al jutge, van quedar en llibertat amb càrrecs. Del grup dels lladres, la majoria tenen desenes d'antecedents per aquests tipus de delictes i tot i ser estrangers, segueixen en llibertat.