Sergio 'Kun' Agüero és considerat pels experts com un dels millors davanters de la seva generació. L'argentí ha tingut una carrera summament destacada en la qual ha guanyat molts títols i ha jugat al costat dels millors del món, tant als seus equips com en la selecció argentina.

Va destacar molt en Independent quan encara era menor d'edat i els grans clubs d'Europa es van interessar en ell. Malgrat això, va ser l'Atlètic de Madrid el que va acabar aconseguint els seus serveis a l'estiu de 2006. Va ser a la capital espanyola fins a 2011, quan el Manchester City va pagar uns 40 milions d'euros per ell. Amb la samarreta blau cel es va convertir en llegenda del club, jugant 390 partits en 10 temporades en què va anotar 260 gols.

L'estiu passat va fitxar pel Barça, encara que no va tenir massa sort en el club català. Va arribar per jugar al costat de Leo Messi i el crac argentí va marxar al Paris Saint-Germain després de no arribar a un acord amb Joan Laporta per a la seva renovació. Agüero va tenir molts problemes físics i va tardar uns mesos a debutar, després de jugar quatre partits es va retirar del terreny de joc contra l'Alabès per un fort dolor al pit.

Seria l'última vegada que Kun Agüero es vestís de curt, ja que els metges li van diagnosticar un problema cardíac i no podria tornar a jugar a futbol de forma professional, per la qual cosa va decidir anunciar la seva retirada. El món del futbol plorava per aquest fet, s'havia convertit en un jugador molt estimat i carismàtic per la seva simpatia i les seves bones xifres com a golejador durant molts anys.

El nou negoci de Kun Agüero

L'exfutbolista Sergio Agüero ha anunciat que ha firmat un contracte amb la companyia Disney per desenvolupar continguts a les diferents plataformes, l'empresa nord-americana és propietària de Disney+, Star+ i ESPN, una coneguda cadena de televisió d'informació esportiva, en la qual els coneixements de l'argentí podrien encaixar a la perfecció.

Agüero ha demostrat ser una persona propera que té la capacitat de comunicar els seus coneixements. L'argentí va obrir un canal de Twitch durant la pandèmia i les seves transmissions jugant a videojocs o xerrant amb els seus seguidors es van fer molt populars. De fet, va arribar a col·laborar amb altres creadors de contingut molt famosos com el popular streamer Ibai Llanos, amb el qual té una relació d'amistat. Després de retirar-se del futbol professional, ha tornat a transmetre a través de la plataforma d'Amazon i Disney ha volgut incorporar-lo a la seva plantilla.

De fet, el comunicat de Disney sobre la seva incorporació destaca la faceta personal d'Agüero per sobre del seu passat com a esportista d'elit: "La seva bona actitud, senzillesa, la seva actitud positiva i optimista li va valer al Kun un reconeixement de tots els qui van estar a prop d'ell durant la seva impressionant carrera futbolística, dels clubs en els quals es va exercir, dels seus aficionats, de la seva estimada selecció argentina i també del públic que transcendeix al futbol. Tots en vam veure en ell, més enllà de la seva infal·lible condició de crac, una d'indubtable carisma".

Agüero es va mostrar molt content de fer aquest nou pas en la seva carrera professional: "Ja saben com vaig ser dins del camp de futbol i el compromís amb què vaig encarar la meva carrera, en cadascun dels clubs en els quals vaig jugar i en la selecció argentina. Tots ells em van permetre desenvolupar-me, créixer i mostrar-me com soc. Per això, per a aquesta nova etapa de la meva vida, vaig voler trobar un lloc on també pugui aplicar aquesta mateixa fórmula", va comentar l'argentí.

Els altres negocis de Kun Agüero

L'argentí va començar a interessar-se pels eSports quan va iniciar la seva etapa per Twitch, va veure que podia ser una via de negoci molt rendible i nova i va decidir fundar KRÜ, el seu propi equip d'eSports, que competeix en diverses disciplines com Valorant, FIFA, League of Legends i Rocket League, molts dels videojocs més populars.

També ha decidit contractar alguns streamers perquè facin transmissions en nom de l'equip d'eSports, una iniciativa que estan impulsant diverses entitats com G2 o KOI, propietat d'Ibai Llanos i Gerard Piqué.