La policia de Colòmbia ha detingut a l’aeroport internacional El Dorado de Bogotà un home, Jhon Jairo Molina Arenas, i els seus dos fills, Juliana i Juan José Molina Acevedo, de 20 i 23 anys, que tenien intenció d’entrar a Espanya 5,4 quilos de cocaïna. El vol on aquesta narcofamília volia volar cobria la ruta entre Bogotà i Madrid, però va ser detectada pels especialistes de la Policia Antinarcòtics de Colòmbia.

"Aquesta família va ser abordada pels nostres perfiladors, que els van fer unes preguntes de rutina i que, en el moment de respondre-les, van mostrar una actitud sospitosa, cosa que va determinar la realització d'una revisió física als seus tres equipatges de mà", asseguren en una comunicació de premsa des de la policia colombiana. En aquest aeroport internacional la recerca per evitar el tràfic de cocaïna i altres drogues és important, amb controls de paisà i també amb guies canins

Els controls dels especialistes antidroga van localitzar la cocaïna oculta a "en un portàtil i dos coixins descansadors de coll" i el seu pes brut va ser de 5.450 grams. Tots tres han estat detinguts i caldrà ara veure quina era la seva intenció i com s’havia organitzat aquest viatge de la droga on el pare havia utilitzat els seus dos fills per aconseguir entrar més de cinc quilos de cocaïna a Espanya.

Més detinguts

La policia colombiana també ha informat que s’ha detingut al mateix aeroport a un altre home, també ciutadà de Colòmbia, William Leiva Urquijo, que pretenia viatjar a Barcelona amb 3,5 quilos de cocaïna ocults a les maletes. Des de la brigada antidroga de la policia nacional de Colòmbia s’assegura que s’ha incrementat la vigilància als aeroports per evitar el tràfic de drogues i que durant aquest any s'han detectat 1.850 casos a tots els aeroports del país, en diferents modalitats com adherits, ingerits, equipatge de mà, equipatge de celler, correus i càrregues, permetent la confiscació de més de 2 tones de cocaïna i més d'una tona de cànnabis.