El dia que Pedro Sánchez, el president del govern espanyol, es va anar a vacunar, ho va fer amb un look poc presidencial. El cap de l’executiu espanyol, format per ministres de PSOE i de Podemos, va presentar-se a rebre la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 amb un polo de color blanc, uns pantalons texans i unes vambes de la marca Muroexe

Les imatges del president vacunant-se es van poder veure a totes les televisions, tot i que un detall va passar desapercebut, la marca de les sabates. Ara, mesos després, la marca del parell de sabates que portava el president espanyol torna a estar de moda, i no per bones notícies.

Una de les empreses de nova creació de moda de més èxit a Espanya

La marca Muroexe ha passat de ser una empresa d’èxit a estar en liquidació. No han passat gaires mesos de la foto de Pedro Sánchez lluint les vambes de Muroexe, però serà complicat tornar-la a veure, si més no, amb models nous. L’empresa creada l’any 2013 per Esmeralda Martín (1981) i Roberto Heredia (1977) va optar per vendre les sabates per internet i fugir dels canals de distribució físics, una operació que va funcionar amb èxit fins a l’any 2020, quan la crisi del coronavirus ho va fer saltar tot pels aires.

Zaparillas 002

Pedro Sánchez, president del govern, amb les vambes de la marca que ha fet fallida / ElCaso.cat

Segons detallen diversos mitjans econòmics, l’empresa va declarar concurs de creditors per evitar la fallida total. La marca menorquina Mascaró, segons ha desvelat ModaEs, ha comprat la unitat productiva de Muroexe per 50.000 euros i també s’ha fet càrrec del passiu que tenia la societat de Martín i Heredia, que serviran per pagar les indemnitzacions dels treballadors de la companyia acomiadats. 

Èxit empresarial fins l’any de la Covid-19

L’empresa va declarar un passiu de 2,8 milions d’euros i un actiu de 395.000 quan va presentar el concurs de creditors de manera voluntària. Entre els plans de l’empresa de Madrid ja hi havia vendre la unitat productiva a Mascaró i subrogar a l’empresa els contractes de producció i venda que tenia Muroexe. 

L’empresa que va enamorar a Pedro Sánchez amb les seves sabates va encadenar èxit rere èxit de 2013 a 2019. Aquest darrer any, el 2019, la companyia va experimentar un creixement de facturació del 20% i tenia entre les seves previsions arribar als 5 milions de facturació l’any 2020, però la Covid-19 ho va aturar tot. Les rondes d’inversió captades per JME Venture Capital no han servit per enfortir la companyia i poder superar la crisi del coronavirus i ara han hagut de fer el pas, entrar en concurs de creditors i ser rescats per la marca illenca. 

Les vambes de Pedro Sánchez

Segurament no és el principal problema que té ara mateix el president del govern espanyol, però un mal de cap més per Sánchez: s’ha quedat, de moment, sense una de les sabates que més li agradaven. A la pàgina web de la marca es podien comprar, les mateixes que portava el president, per 80 euros.