Quant val una llauna de Coca-cola? En el lliure mercat, el preu que en vulguis pagar, evidentment. El preu habitual, fluctua segons on compris aquesta llauna. Sigui un food-truck, un bar o un restaurant de luxe. Però tothom coincideix que pagar 4,5 euros per una llauna de refresc no és un preu adequat ni per un restaurant de 3 estrelles Michelin.

Una llauna de refresc a preu desorbitat es fa viral

S’ha descobert que un bar de Madrid, El Brillante, fa pagar aquest preu per una llauna de refresc, un fet que un dels seus clients, després de fer un àpat amb una colla d’amics, va penjar a les xarxes per denunciar-ho. Un preu, asseguren, desorbitat per una llauna de cervesa. 

2 brillante

Llauna de Coca-cola a 4,5 euros, un preu desorbitat que es fa viral a Twitter / XXSS

En el tiquet publicat s’observa una suma de 114 euros, que inclou el 10% de l’IVA. Segons consta a la factura, es van demanar 10 tubs de cervesa (4,5 euros cada unitat), 2 tintos de verano (4,5 euros cada unitat), 3 entrepans petits de calamars (3 euros cada unitat) i un entrepa mini de filet de porc ibèric (4,5 euros)… i nou refrescos (llaunes de Coca-cola) també a 4,5 euros cada unitat, sumant un total de 40,50 euros dels 114 dels totals de les consumicions que van fer al bar El Brillante.

Presumeixen de ser el millor lloc per menjar entrepans de calamars a Madrid

Aquesta cadena de bars tenen establiments en diversos punts de la capital d’Espanya, a Madrid, i s’anuncien com un dels llocs amb el millor entrepà de calamars. Tenen prestigi, però sembla que el preu per una llauna de refresc els hi ha marxat de les mans per fer caixa, o si més no, això demostra el tiquet publicat per un dels seus clients, enfadats, a Twitter. 

Ticket Brillante

Imatge del tiquet viral del restaurant El Brillante de Madrid / XXSS

Mirant la carta dels restaurants, que es pot veure en part a la web del Brillante, el preu per aquesta llauna no surt, però sí que hi ha un refresc a 2,9 euros a la secció de menjar per emportar, tot i que ja detallen que la consumició és “mini”. ElCaso.cat s’ha intentat posar en contacte amb el restaurant per aclarir què és el que cobren 4,5 euros, si és una llauna de refresc com diu el client, però no han volgut donar explicacions. 

A Tripadvisor són molts clients els que destaquen el preu elevat d’aquest restaurant que, com a logo, tenen una pedra preciosa, que ja sembla anunciar l’estil del bar. El restaurant no arriba a aprovar, en aquesta aplicació de restaurants i crítiques populars de restauració, com a mitjana de les gairebé 3.000 valoracions fetes pels usuaris.

Un altre client enfadat pel mateix motiu

A la mateixa plataforma, Tripadvisor, un client es queixa del mateix, pel preu de les consumicions, i per aquests desorbitats 4,5 euros. Assegura que van anar al bar per tastar els famosos entrepans de calamars però no hi tornaran per l’elevat preu de les consumicions i de les racions de patates, que valien 10 euros.