El passat dijous, dos jardiners de marihuana que dormien plàcidament a les seves tendes de campanya muntades a tocar de la plantació que els hi havien encarregat custodiar, es van despertar de sobte amb els crits dels agents dels Mossos d'Esquadra: havien descobert el seu cultiu, amagat en una zona boscosa de Mont-ral, a l'Alt Camp. Als dos homes, de 21 i 25 anys, no els va quedar més remei que admetre que, efectivament, s'havien instal·lat en aquesta part desforestada de la serra per vigilar les 1.400 plantes que creixien en una esplanada de 1.200 metres quadrats. 

Cap dels dos va oposar resistència quan van ser detinguts, acusats d'un delicte contra la salut pública. Després de prestar declaració, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Valls. 

Malvivint en tendes de campanya per cuidar la marihuana 

L'operació dels Mossos de la comissaria de Valls va arrencar la setmana passada després de tenir coneixement de l'existència d'una plantació de marihuana en un bosc a Mont-ral. La investigació va durar pocs dies, ja que ràpidament es van poder cerciorar de l'existència d'aquest cultiu, ubicat en una zona completament desforestada per a aquest efecte. Després de dur a terme les tasques de vigilància pertinents, van actuar el passat 6 de juny, enxampant els dos jardiners en plena migdiada. 

càmping marihuana mont ral (1)
Les 1.400 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement / Mossos d'Esquadra.

El seu càmping estava format per dues tendes de campanya, una zona de cuina i d'higiene personal i dues hamaques col·locades al costat de la plantació per, aparentment, poder vigilar-la de manera còmoda. No van prendre prou mesures de protecció, però, perquè els van descobrir sense gaires problemes. Segons van poder comprovar els agents, al costat del camp de conreu de maria hi havia una bomba d'aigua submergida en una bassa situada més avall que abastia la plantació amb un sistema de regadiu. A més de les plantes en creixement, també tenien cabdells ja preparats per a la venda, en concret, 1 quilo amagat en una bossa entre uns matolls.