Circular per l'interior d'un túnel és molt més complicat del que es pot imaginar. Es tracta d'una via que té una major perillositat en ser un espai tancat, que necessita unes condicions especials d'il·luminació i ventilació. De fet, es tracta d'un dels llocs més perillosos a l'hora de tenir un accident, ja que és molt fàcil que acabi desencadenant en un xoc en cadena o un accident múltiple i que sigui molt difícil poder accedir-hi per als serveis d'emergències. Per aquest motiu, la Direcció General de Trànsit (DGT) és molt meticulosa a l'hora d'aplicar les mesures de seguretat a l'interior dels túnels. No complir-les pot suposar alguna multa important.

La principal mesura de seguretat que s'aplica és la reducció de la velocitat. Acostuma a indicar-se la velocitat màxima permesa abans d'entrar al túnel i també en diverses pantalles lluminoses al seu interior. A més, també cal guardar una distància de seguretat de 100 metres amb el cotxe de davant o de 150 metres en el cas de ser un vehicle de grans dimensions. L'altra gran norma de circulació dins un túnel és portar els llums encesos. No fer-ho pot ser castigat amb una sanció de 200 euros. Tant se val la distància, si són 100 metres o diversos quilòmetres, o si està il·luminat amb llum artificial, sempre s'han d'encendre.

Portar les ulleres de sol dins un túnel poden ser 80 euros de multa

Per últim, també és recomanable treure's les ulleres de sol quan conduïm de dia i entrem a un túnel. Es considera que aquestes poden dificultar la visió i provocar un accident. Per això, s'han de retirar per poder adaptar-se millor al canvi d'il·luminació i tornar-se-les a posar un cop hàgim sortit del túnel perquè no ens enlluerni la llum natural del sol. Tot i que no està estrictament prohibit, portar les ulleres de sol posades a l'interior d'un túnel pot suposar una multa econòmica de 80 euros si l'agent que ens denuncia considera que dificultaven la nostra visió i és una infracció lleu. Això sí, la quantitat es pot reduir a només 40 euros si es fa el pagament ràpid.