Els Mossos mantenen oberta una investigació per aclarir de qui és el cos sense cap que aquest dijous a primera hora de la tarda va aparèixer en una bossa de plàstic a la part de dalt del barri de Gràcia, a Barcelona. Una investigació que, ara per ara, sembla que ha trobat un enllaç amb un altre cadàver localitzat a l'àrea metropolitana, el cap de Badalona. Segons les primeres informacions, la policia catalana creu que el cadàver de Gràcia i el cap trobat a la zona de la carretera de Can Ruti, a Badalona, pot ser de la mateixa persona, de Joan Pere Madurell, l'home de 44 anys de Vic a qui se li va perdre la pista el passat 29 de gener entre Santa Coloma de Gramenet i Badalona.

Les proves forenses paral·leles que es faran ara a les dues restes humanes trobades ho hauran d'aclarir, però els investigadors de la DIC de la regió metropolitana nord i de la regió de Barcelona sembla que ho tinguin clar, així ho ha avançat la periodista Tura Soler aquest vespre a ElPunt Avui

Confirmada la mort violenta

Fins ara, i només amb el cap, que no estava tallat de manera neta, no deixava clar si es tractava, la mort de l'home de Vic, d'una mort criminal. Avui, en un comunicat de premsa, la policia catalana, que tot i que ha assegurat que és un cas que està sota secret de sumari, ha assegurat que la mort de l'home de Gràcia s'investiga com una mort violenta, fet que fa confirmar els pitjors presagis i que el Joan Pere va ser assassinat. Falta ara, però, saber qui el va matar.

No consta, ara per ara, que hi hagi cap persona detinguda. Els investigadors ja han interrogat a diverses persones, a l'espera de poder aclarir aquesta estranya desaparició que, fins i tot els Mossos, no van voler tractar com una possible desaparició criminal fins que no va aparèixer el cap a la Serra de la Marina.

Serà clau saber què van fer els sospitosos i també analitzar les imatges de les càmeres de seguretat de la zona de Gràcia, a tocar d'uns edificis, on hi ha diverses zones amb jardins comunitaris, per saber qui ha abandonat el cadàver que va trobar ahir, a primera hora de la tarda, un agent dels Mossos d'Esquadra que estava passejant per la zona, fora de servei.