Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre lladres que es van intentar colar al Bauhaus de Girona per, de nit, entrar-hi a robar. Els lladres es van amagar al sostre de l’edifici per accedir-hi, però el servei de vigilància del centre comercial els van detectar i van alertar els Mossos. Els fets van passar el passat 25 de setembre. Les càmeres havien detectat la presència de quatre persones en actitud sospitosa que caminaven per la part posterior de l'edifici i després pujaven per una escala al terrat. 

Els Mossos d'Esquadra van comprovar que els quatre presumptes lladres havien pujat a la teulada amb una escala metàl·lica que havien recollit després per no aixecar sospites. Els agents van envoltar el Bauhaus, amb unitats de Seguretat Ciutadana i també la col·laboració de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) per evitar que escapessin i amb la col·laboració dels Bombers, amb una grua dotada amb cistella, els policies van accedir a la coberta exterior de l'edifici. L'objectiu de la policia era fer una vigilància perimetral de l'edifici evitant així que poguessin escapar, quan van veure que la policia els havia detectat. 

 

Els Mossos van trobar quatre persones que estirades a terra, vestides amb roba fosca, guants, caputxes i gorres, i que disposaven d'eines i objectes habituals en aquest tipus de robatoris com tornavisos, tenalles per tallar xapa, discos de tallar o cordes. Van quedar detinguts i es va poder evitar que entressin a robar al centre de bricolatge i mobiliari.

Mossos Girona Bauhaus
Imatge de l'operatiu dels Mossos i dels Bombers per detenir els lladres / CME

Els quatre detinguts, d’entre 24 i 45 anys, de qui els Mossos no n’han volgut dir la nacionalitat, van ser entregats al jutge de guàrdia, que els va deixar en llibertat amb càrrecs a l’espera del judici, si s’arriben a presentar. Estan acusats de robatori amb força en grau de temptativa. Alhora, s'ha obert una investigació per part de la comissaria de Girona per intentar vincular els quatre lladres, que tenen antecedents per fets similars, amb altres robatoris amb aquest modus operandi a la zona de Girona.