Els Mossos d'Esquadra del grup de Patrimoni de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Ponent han aconseguit desmuntar una organització criminal que es dedicava a robatoris en domicilis i que, alhora, també tenia plantacions en diversos punts de Catalunya. Tots els detinguts són, la majoria, de nacionalitat albanesa. A inicis de la setmana es van detenir sis persones, cinc homes i una dona, d’entre 25 i 45 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i per pertinença a grup criminal gràcies a la investigació que s'havia iniciat a la zona de Lleida per robatoris a l'interior de cases. La investigació s'ha fet també amb la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra de la DIC de Ponent van detenir un grup a qui havien relacionat amb vuit robatoris violents a la zona de Lleida i va ser després que fossin deixats en llibertat que els investigadors sabien que alguna cosa estava fent i van iniciar-ne seguiments policials i l'ull clínic dels policies no va fallar. El cap d'aquest grup de lladres els va portar fins a una casa, a Castellbisbal, que servia de pis franc i de base d'operacions d'una de les altres branques de negoci del grup criminal: el cultiu de marihuana. Van veure que el cap tenia contacte amb persones de nacionalitat albanesa i el temps va fer la resta. Els investigadors van poder trobar diverses plantacions a la zona de Barcelona i també al Vallès Occidental.

De lladres a narcotraficants

Quan els investigadors van tenir clar on eren totes les plantacions, i després d'aconseguir l'autorització judicial per desmuntar les plantacions, es van organitzar les entrades a Barcelona i també a Vallvidrera, amb la col·laboració de la Policia Local de Castellbisbal i l'ARRO dels Mossos el passat 6 de maig, dilluns, des de primera hora del matí. A la casa de Castellbisbal, es van detenir tres homes i una dona i es va localitzar una plantació amb 1.240 plantes. També es van localitzar 32 bosses d’un quilo de cabdells, una envasadora i una bàscula de precisió, i més material i eines per manipular la marihuana. També es van localitzar 89,5 grams d’haixix

240509 NdP 444 DIC RPP Els Mossos dEsquadra desmantellen un grup criminal establert a Castellbisbal i Barcelona 1
Imatge d'un agent dels Mossos d'Esquadra en una de les entrades, al Vallès / Cedida

A la casa de Barcelona, a Vallvidrera, es van detenir dos homes i es va localitzar una plantació completa amb 1.100 plantes de marihuana. Els dos llocs tenien una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica, que una posterior anàlisi per part de tècnics de la companyia elèctrica van valorar en més de 80.000 euros l’import defraudat, segons l'atestat policial. Després de ser detinguts els cinc homes i la dona van ser entregats al jutjat de guàrdia de Rubí, que en va ordenar la posada en llibertat amb càrrecs, a l'espera que se celebri el judici.