El crim del passeig Universal d’Horta ha commogut Barcelona. Un home de 53 anys, Francisco Berenguer, va, suposadament, matar els seus dos fills, una nena de 7 anys i un nen de 10 anys. Què en sabem? Ho expliquem en un nou capítol d'ElCaso Exprés.

 

Dilluns a la tarda, els Mossos van trobar el cos sense vida de les dues criatures i del pare. La investigació sembla deixar clar que no és un accident. La hipòtesi dels investigadors és que l’home va preparar la casa per evitar-hi la filtració d’aire, va encendre un aparell per escalfar i va deixar morir els fills. 

Pis precintat per evitar-hi la fuita del gas

Les inspeccions dels Mossos d’Esquadra han permès saber que l’home va segellar totes les sortides d’aire, fins i tot les finestres, per evitar que el gas pogués sortir, escapar i, fins i tot, alertar. El monòxid de carboni, un gas generat per la mala combustió i la manca de ventilació, va acabar ofegant les criatures i el pare. Aquesta preparació de la casa fa pensar a la policia que es tracta d’un crim premeditat. L’home estava separat i només tenia els dos nens cada 15 dies. Però què el va portar a fer-ho? Tot sembla indicar que es tracta d’un crim que es coneix com a violència vicària, per fer mal a la seva exparella, i mare dels vailets. La família de l’home ho ha negat. La investigació dels Mossos ho haurà d’aclarir. 

De canviar-li la vida a matar-la en vida

Assegurava que la seva ex li havia canviat la vida. I ara, si es confirmen les sospites dels Mossos, l’ha matada en vida, assassinant, presumptament, els seus dos fills. Els Mossos es capbussaran en la vida privada d’aquest home per intentar entendre què ha passat i què ha motivat aquest crim. Si bé aquesta és la principal línia d'investigació, la policia catalana no tanca portes a cap altra línia, i les vol explorar totes per saber exactament, si es confirma, què el va empènyer a cometre aquest crim inexplicable. Les novetats, les seguirem aquí, a ElCaso.cat. El successos no descansen. 

🔴 Més capítols d'ElCaso Exprés