Passaven pocs minuts de les sis de la matinada d’aquest diumenge quan un treballador que obria el seu negoci al carrer de Rocafort de Barcelona, a l’Eixample, va trobar un noi jove estirat a terra i malferit. Va trucar al 112. Tot i els esforços del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que el van poder traslladar encara amb vida a un centre mèdic, el jove va acabar morint, no podent superar les ferides per arma blanca que presentava. Si bé en un primer moment es va tractar com un més dels molts apunyalaments que semblen normalitzats al centre de la capital de Catalunya, quan el jove va morir el cas va passar a mans del grup d'Homicidis de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d’Esquadra de la regió de Barcelona.

Els investigadors de la policia catalana tenen oberta una investigació per aclarir els fets, que avança a tres nivells de manera paral·lela. Les tres peces seran claus per poder resoldre les altres, però ara mateix, cap està resolta. Els Mossos d’Esquadra treballen per identificar qui és la víctima, que no portava documentació a sobre. Es tracta d’un noi jove, però que pel seu estat de salut, crític quan va ser traslladat pel SEM, no va poder donar explicacions als policies.

Aclarir què va motivar la baralla, clau en la investigació

Tampoc han pogut aclarir què va motivar l’agressió. Cap testimoni ha pogut aportar cap informació rellevant als investigadors. El que sí que s’ha pogut saber que l’enfrontament va iniciar-se amb una discussió entre persones llatines i que va pujar de to fins que els agressors van clavar una arma blanca al jove, que va quedar ferit. El grup d’Homicidis de Barcelona treballa amb la hipòtesi que els assassins coneixien a la víctima i que s’hi van enfrontar per algun tema anterior. Per resoldre tots els dubtes la policia està intentant identificar, amb la col·laboració de les càmeres de seguretat de la zona, els dos agressors. Ara mateix, no consten detinguts.

Apunyalament semblant fa una setmana

A més de l'apunyalament que va acabar amb un crim aquest cap de setmana, els Mossos d'Esquadra també investiguen un fet semblant de fa set dies. Tal com va avançar ElCaso.cat, dos grups de joves, també llatins, es van enfrontar dissabte 12 al vespre al mateix carrer, en aquesta zona de l'Eixample. Per causes que tampoc es van poder aclarir, un dels participants en l'enfrontament va punxar amb una arma blanca a un altre noi a la zona del pit, quedant ferit molt greu i havent de ser traslladat al Clínic, on es va poder recuperar de les ferides.

La policia catalana tampoc ha fet cap detingut relacionat amb aquest enfrontament de la setmana passada. El grup d'Homicidis de la policia catalana té sobre la taula els dos casos, per si poden tenir relació. El modus operandi, la zona i els protagonistes semblen ser els mateixos. Ara els Mossos hauran d'aclarir també si un cas i l'altre poden estar relacionats i si poden ser l'inici d'un nou i temut enfrontament entre bandes llatines al centre de Barcelona.