Matí complicat pels Mossos d’Esquadra de Lleida. Aquest dimecres agents de paisà de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mollerussa van detectar, en una zona de cases ocupades controlades per famílies d’ètnia gitana de Miralcamp (Pla d'Urgell), una persona que tenia pendent una ordre de detenció per robatoris. 

Els Mossos, atacats a Miralcamp

Quan el van voler identificar, i sabent que l’home hauria de ser arrestat, familiars d’ell van sortir al carrer, van envoltar els Mossos i van començar a fer llançaments contra la policia. Segons consta a l’atestat, els agents van rebre llançaments d’ampolles i de torretes i la persona que havia de ser arrestada va poder entrar en una casa, on es va amagar.

Els agents d’Investigació van activar patrulles de reforç que es van presentar en aquest municipi del Pla d’Urgell. Els enfrontaments es van poder aturar, també amb la intervenció d’equips d’ordre públic de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), i la policia va envoltar la casa on s’havia amagat l’home i també les persones que havien atacat a la policia. Quan es va rebre l’ordre judicial per assaltar la casa, agents de l’ARRO van accedir al pis, però ja no hi van trobar l’home que buscaven, el que tenia l’ordre de detenció vigent.

Les cases, la majoria ocupades i interconnectades entre elles, van servir per poder-se escapolir. A l’interior de la casa els Mossos van trobar dues dones, una de 25 i l’altra de 48 anys, que la policia relaciona amb els llançaments contra els agents. Van quedar arrestades per atemptat contra agents de l’autoritat. 

L'home, pendent de ser arrestat

L’home, conegut de la policia i amb antecedents per robatoris i furts, encara no ha pogut ser arrestat. Tot i que no es tracta d’un escàpol molt violent, ni amb delictes de sang, des de la comissaria de Mollerussa s’ha transmès la informació a totes les patrulles i unitats d’investigació de la zona de Ponent per tal de poder-lo caçar i entregar al jutge.