Els Mossos d'Esquadra han alliberat aquest dijous al vespre una persona segrestada en un hotel del centre de Barcelona. Es tracta de l'Hotel Acta Atrium Palace, ubicat a la Gran Via amb passeig de Gràcia. La policia ha trobat la víctima en una de les habitacions de l'edifici, lligat de mans i peus i vigilat per un home de nacionalitat colombiana armat. Els agents han pogut reduir el segrestador, que ha quedat detingut, i han alliberat la persona.

 

La detenció de l'autor dels fets ha estat realitzada per dues patrulles de Proximitat i dues de Seguretat Ciutadana de la comissaria de l'Eixample que són els primers que han arribat al lloc dels fets, després de rebre l'avís, al voltant de les nou del vespre.

L'home anava armat i té 32 anys, segons els Mossos. Els mateixos agents han alliberat la persona retinguda, que no està ferida i que ha estat traslladada a la comissaria de la policia catalana per tal de poder declarar i explicar què ha passat.

Diversos equips de la Brigada Mòbil i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) han intervingut en l'hotel, del qual n'han ordenat el desallotjament. Després d'alliberar la víctima, els agents han començat a buscar tres segrestadors més. Diverses unitats policials han blindat l'hotel i l'han regirat habitació per habitació per trobar els segrestadors, però no s'han pogut localitzar.

Regirat l'hotel habitació per habitació

Quan els Mossos han confirmat que no eren a l'interior de l'hotel, s'ha permès que les persones que hi estaven allotjades poguessin tornar a entrar. De moment, només consta un detingut, l'home que s'ha localitzat mentre vigilava la persona segrestada. Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta una recerca per detenir els altres implicats, que tot sembla indicar que s'han escapat pel terrat del mateix hotel. Com a mínim, dues persones més han participat en aquest segrest de pel·lícula a l'Hotel Acta Atrium Palace. Els clients de l'hotel han explicat que han vist entrar agents amb armes llargues a l'interior de l'establiment i que han anat passant planta per planta i habitació per habitació.

Investigació oberta

La investigació per aclarir els fets l'ha assumit la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE) de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), que haurà d'aclarir quin era l'objectiu dels segrestadors i què buscaven de l'home que han retingut i lligat en una habitació d'aquest hotel del centre de Barcelona.